Надпреварата за Гран при на Япония бе временно спряна, заради

...
Надпреварата за Гран при на Япония бе временно спряна, заради
Коментари Харесай

Катастрофи и дъжд спряха Гран при на Япония

Надпреварата за Гран при на Япония бе краткотрайно спряна, поради проливен дъжд, който докара до няколко произшествия. Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен води преди спирането, на второ място е Льоклер, трети се подрежда Серхио Перес, а Карлос Сайнц се завъртя и удари, а по-късно отпадна от конкуренцията.

Шарл Льоклер направи страховит старт на конкуренцията и за малко излезе на първото място, само че Верстапен се пребори с водача на Ферари на първия завой, с цел да си върне първото място.

Доста съществени проблеми в старта на надпреварата, Карлос Сайнц се завъртя самичък и завърши конкуренцията след удар, а това докара до кола за сигурност още при започване на Гран При на Япония, а малко по-късно бе даден и червен байрак. Себастиън Фетел също се удари и то с Фернандо Алонсо. Пилотът на Астън Мартин се завъртя и излезе от пистата, само че остава в борбата. Алекс Албън обаче също напуща след проблеми с колата.

Червеният байрак пристигна в третата обиколка и докара до съществено закъснение на надпреварата. Пилотите започнаха да се приготвят за рестартиране на надпреварата, само че се чака то да бъде възобновено зад кола за сигурност. По всичко наподобява, че и това съревнование ще приключи след  изтичане на времевия предел, а не изминаване на всички обиколки, поради огромното закъснение. Условията на пистата не се усъвършенстват, а на " Сузука " става все по-мокро.

Подновяването на надпреварата още веднъж бе забавено, поради влошаващото се време. Вече един час от началото на Гран При на Япония отмина, а по предписание остават още два от времевия предел. Именно този предел стартира да изтича, а единствено един час и половина преди края на надпреварата, водачите към момента бяха в боксовете си, а надпреварата спряно.

Около час преди надпреварата лек дъжд се изсипа над " Сузука " и по всичко наподобява, че водачите ще започват на леко мокра писта, което може да обърка доста проекти. Припомняме, че в мократа втора подготовка Мерцедес господства. В избран миг на надпреварата се чака дъждът да се усили.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР