Надпреварата за Гран При на Виетнам бе на само 3

...
Надпреварата за Гран При на Виетнам бе на само 3
Коментари Харесай

Без Гран При на Виетнам поне до 2030 година

Надпреварата за Гран При на Виетнам бе на единствено 3 седмици от това да дебютира във Формула 1, когато пандемията от ковид завладя света. Това докара до отменята на надпреварата, което трябваше да се организира на улично трасе в столицата Ханой, след което то по този начин и не се завърна в календара на шампионата.

Сега наподобява всевъзможни очаквания за неговото осъществяване са минимални, защото част от инфраструктурата, която трябваше да бъде потребление за конструирането на трасето, е била разпродадена на други писти. Това включва TecPro бариерите, както и защитните мрежи, които ще бъдат употребявани за новата писта за Формула Е в Хидерабад (Индия). Освен това самото трасе в Ханой е изоставено от управляващите.

Припомняме, че Виетнам подписа 10-годишен контракт с Либърти Медия през 2018 година, на обща стойност от 600 милиона $. След анулацията на първата Гран При на Виетнам бе задържан и кметът на Ханой Нгуен Ду Чън, който бе и главната движеща мощ зад плана за Формула 1. В следствие той бе исъден на 10 години затвор, по обвинявания за корупция.

По информация на AFP новата власт в Ханой изцяло е отхвърлила опцията Гран При на Виетнам да стане факт най-малко до 2030 година, а както е тръгнало, най-вероятно и в никакъв случай.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР