Надпреварата се проведе между 16 октомври и 2 ноември 2017

...
Надпреварата се проведе между 16 октомври и 2 ноември 2017
Коментари Харесай

Ученик от МГ с най-оригинално лого за иновативните училища

Надпреварата се организира сред 16 октомври и 2 ноември 2017 година Включиха се 89 учители и възпитаници от цялата страна, които дадоха общо 107 оферти.

Изискването към плановете беше логото да отразява четирите типа детайли на новаторския развой - въвеждане на новаторски детайли във връзка с организацията и/или наличието на образованието, образуване по нов или модернизиран метод на ръководството, образованието и просветителната среда, потребление на нови способи на преподаване и създаване по нов метод на образователно наличие, образователни стратегии и образователни проекти.

Членовете на Комисията за новаторските учебни заведения прегледаха и оцениха плановете и класираха преди всичко Слави Калоферов, чието лого символизира четящия човек.

"Книгата в него е "хибрид " сред обичайния й вид и тип компютърна мрежа, която се свързва с технологиите, нововъведенията и връзките. Технологичните устройства ще бъдат неделима част от образованието. Цялата книга е обединяване на съществуващата система и нововъведенията в образованието”, показа спечелилият в състезанието.

По думите му синият цвят символизира мъдростта, увереността, интелигентността и истината. Оранжево-жълтото въплъщава ентусиазма, триумфа и насърчаването.

Единадесетокласникът схванал за състезанието от собствен преподавател. Включил се, тъй като желал да взе участие в надпревари, свързани с изучаваната от него специалност – компютърна графика.

„ Когато създавам планове, узнавам нови неща за дизайна и натрупвам опит “, описа още ученикът.

Той ще получи награди от Министерството на образованието и науката и Центъра за креативно образование.

Какво съставляват новаторските учебни заведения

До 31 януари 2018 година неспециализираните държавни, общински и частни учебни заведения и профилираните учебни заведения могат да подават планове за кандидатстване за новаторско учебно заведение.

Формулярите се подават онлайн и в тях би трябвало да се опише нововъведението, която шефовете желаят да вкарат в учебното заведение си.

Иновативните детайли могат да бъдат в методиката на преподаване, организацията, образователната среда, качеството на образованието, образователното наличие и/или в 10% от образователните проекти и стратегии на учебен стадий.

Училищните планове би трябвало да бъдат авансово утвърдени от Педагогическия съвет и от родителите на учениците, които ще бъдат включени в нововъведението. Всеки план ще бъде прегледан от членовете на Комисията за новаторските учебни заведения към министъра на образованието и науката.

Целта на програмата за нововъведения в междинното обучение е основаване на мрежа от новаторски учебни заведения в България в сходство със Закона за предучилищно и учебно обучение и Наредба № 9 от 19.08.2016 година за институциите в системата на предучилищното и учебното обучение.

Иновативните учебни заведения са модел на модерното учебно заведение, в което учениците ще подобрят просветителните резултати и ще покачат сериозното мислене и творчество посредством новаторски просветителни процеси, способи на преподаване, учебно водачество и образователни стратегии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР