Надгробната плоча е преместена и ковчегът на принц Филип е

...
Надгробната плоча е преместена и ковчегът на принц Филип е
Коментари Харесай

Какво ще се случи след публичното погребение на кралица Елизабет II?

Надгробната плоча е преместена и ковчегът на принц Филип е вдигнат. Какво ще се случи след общественото заравяне на кралицата?

Днес светът се сбогува с Елизабет II, само че церемонията обаче няма да завърши с погребението в кралската гробница. Какви дейности ще подхващат кралското семейство и неговите жители?

След излъчването на погребението ковчегът на починалата кралица ще бъде изваден от кралската крипта и изместен в мемориалния параклис на Джордж VI, нейния татко. Там почиват родителите ѝ, както и прахът на сестра ѝ Маргарет. Ковчегът на принц Филип също ще бъде изваден от гробницата. Така Елезебет II  ще бъде със брачна половинка си си.

Само принцовете Андрю, Едуард и принцеса Анна ще следят процеса. Надгробната плоча от черен белгийски мрамор ще бъде преместена за церемонията за пръв път от 20 години насам. Ковчезите на Елизабет и Филип ще бъдат сложени един над различен, закрепени с железна рамка .

Между другото, сходна процедура не се ползва за първи път. Историкът Ейдън Додсън описа за  медиите:

" В продължение на 100 години не е имало непрекъснато заравяне в кралската гробница. Това е по-скоро погребална чакалня. Така че откакто телевизионните камери бъдат изключени, кралицата и херцогът на Единбург ще се върнат на повърхността, с цел да се отдръпват дефинитивно към безконечен покой! "

Между другото, по време на директното предаване на погребението хората по света  видяха обожаваните правнуци на монарха. На принц Джордж и принцеса Шарлот беше предоставена значима задача - те следваха ковчега в процесията в Уестминстърското абатство.

Най-малкият наследник на херцозите на Корнуол не  участва на церемонията, защото е прекомерно дребен за нея.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР