Надеждите за намирането на пилота на падналия в Черно море

...
Надеждите за намирането на пилота на падналия в Черно море
Коментари Харесай

Не са големи надеждите за намиране на пилота на изтребителя, търси се и черната кутия

Надеждите за намирането на водача на падналия в Черно море изтребител майор Валентин Терзиев не са огромни. Черната кутия не е открита. Операцията ще продължи и на следващия ден с потребление на водолазна група. Това съобщи служебният министър Стефан Янев на брифинг пред медиите дружно с командира на Военновъздушни сили генерал-майор Димитър Петров и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

43 минути след среднощ, при осъществяване на бойна задача, с присъединяване на задгранични военни сили, наш аероплан е изгубил връзка с радарите.

По време на полета самолетът е изпълнявал задача по светеща цел, която преди този аероплан в почти същия курс е летял различен с изпреварване от порядъка на 30 км. Другият аероплан е пуснал тази летяща цел, която е общоприета процедура. Летящата цел се е отворила, за жалост в самата цел се е объркала и тя е тръгнала с по-висока отвесна скорост да пада. Това е наложило спомагателна маневра от страна на майор Терзиев и при осъществяване на маневрата той е поразил задачата, което е снимано от другия аероплан. Майор Терзиев е докладвал, малко по-късно връзката е прекъсната, изясни още Янев.

Издирвателните интервенции ще продължат с потребление на профилирана техника и водолазни групи, защото едно от местата, което се допуска, че може да бъдат останките на самолета е на много огромна дълбочина от порядъка на 65-70 метра.

Надеждите за намирането на майора не са огромни поради времето, което е минало от часа на случая и всички налични данни във връзка с температура на водата и течение, без значение какъв брой е здрав човек, добави министър председателят. Независимо от това интервенциите не престават. До края на деня ще бъде взето решение по какъв начин тъкмо да продължи този вид интервенция.

Възможно е при нужда да вземат участие и съюзни сили. Всичко належащо, което би трябвало да бъде направено, е проведено, добави Янев.

Намерени са движимости и материали, които ще се изследват.



Пилотът на изтребителя майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база Граф Игнатиево на служба шеф на щаб на ескадрила.



Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров изясни, че инспекцията на техниката е непрекъснат развой, която се прави от време на време и минава през разнообразни стадии - подготовка за полет, предполетна подготовка, следполетна подготовка, подготовки, които се извършват на избрани интервали с друга дълбочина.

" Това е в действителност един изчерпателен развой и също така, това е развой, който се управлява на доста равнища от разнообразни хора, защото техниката е доста комплицирана, процедурите са доста и всеки човек би трябвало да бъде следен в дейностите си, като по този метод минимизираме шанса човешка неточност да бъде причина за нередовност ", добави генералът.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов съобщи, че е прекъснато учението, спряна е също плановата летателна активност в Българската войска, като се изключи специфични задания, в случай че се наложи.

" Военноморските сили не престават интервенцията по търсене на останките на самолета, както и интервенцията по търсене и избавяне, до момента в който не изгубим последна вяра ", сподели адмирал Ефтимов.

По думите му всички вероятни средства на Военноморските сили са в региона.

" Във връзка съм с началството на защитата на прилежащите страни, когато локализираме и когато уточним на каква дълбочина са останките на самолета да планираме да проведем издирвателна интервенция ", добави адмиралът.

Той посочи, че Военноморските сили не разполагат с техника да извадят самолета, само че компаниите от сектора разполагат с такава.

" Направени са съвещания, на дълбочина до 100 метра можем да извадим останките на самолета. В момента сме се ориентирали на дълбочина сред 65 и 70 метра ", сподели още адмирал Емил Ефтимов.

ВСИЧКО Пожарна охрана ТЕМАТА ЗА ИНЦИДЕНТА С НАШ ИЗТРЕБИТЕЛ В ЧЕРНО МОРЕ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР