Надеждите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган са, че до

...
Надеждите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган са, че до
Коментари Харесай

Ердоган се объркал, поправят думите му от президенството

Надеждите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган са, че до тази вечер турските сили изцяло ще са обкръжили град Африн в Сирия, сподели източник от турското президентство, изяснявайки произнесените по-рано от президента думи, че до тази вечер следеният от кюрдите град ще бъде високомерен, съобщи AFP.
„ В речта на президента изречението „ Надявам се Африн изцяло да падне до тази вечер “ би трябвало да се схваща като „ обкръжаването би трябвало да е завършило до тази вечер “ , сподели източникът от турското президентство в известие до медиите с настояването да не се загатва името му.
В президентския замък в Анкара Ердоган произнесе пламенна тирада, съгласно която до тази вечер Африн ще падне. „ Приближихме се още до Африн. Надавам се Африн, в случай че е рекъл Господ, изцяло да падне до вечерта “, сподели президентът.
Градът е основната цел на почналата на 20 януари турска военна интервенция „ Маслинова клонка “, чиято задача е да прочисти района Африн в Северна Сирия от кюрдските „ Отряди за отбрана на народа “(ОЗН).
Говорител на ОЗН дефинира думите на Ердоган като „ мечти “ , написа още БГНЕС.
Припомняме, че Турция гледа на ОЗН като на терористична формация и отклонение на неразрешената със закон в страната Работническа партия на Кюрдистан (ПКК). Само че кюрдските отряди бяха главната наземна мощ, водила сухопътни интервенции против джихадистите от „ Ислямска страна “ в границите на дейностите на антиджихадистката коалиция, водена от Съединени американски щати. Противоречията за ролята на ОЗН доведоха до съществено напрежение в връзките сред Вашингтон и Анкара.
Ердоган неколкократно повтори, че след Африн турските войски ще продължат офанзивата си против основни градове, следени от ОЗН, чак до границата с Ирак. Сред тези градове е и Манбидж, където има и американски сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР