Надеждите на Michelle Mone да има бегач в Randox Grand

...
Надеждите на Michelle Mone да има бегач в Randox Grand
Коментари Харесай

Надеждите на Michelle Mone за Grand National за 2024 г. приключиха, след като „конят подарък“ се оттегли от състезанието за £1 милион

Надеждите на Michelle Mone да има бегач в Randox Grand National с коня, който тя купи за брачна половинка си, завършиха за това година.

Monbeg Genius, който беше един от водещите претенденти за огромното съревнование в Aintree на 13 април, беше отхвърлен от полето за конкуренцията за £1 милион във вторник.

Връзките на конете, включени в надпреварата, би трябвало да спазят краен период от 12 часа на обяд, с цел да „ изтрият “ или да отстранен конете от надпреварата или да платят такса от £1100, с цел да останат в надпреварата за тичане. Monbeg Genius беше надраскан.

Преследвачът, подготвен от Jonjo O’Neill, беше платен за £80 000 през 2020 година от името на бизнесмена Mone, който го даде на брачна половинка си Дъг Бароуман като брачен подарък.

Допустимостта на Monbeg Genius за огромното съревнование беше сложена под подозрение по-рано тази година след замразяването на £75 милиона активи, следени от двойката, със правосъдна заповед, получена от Кралската прокуратура, като част от следствие на PPE Medpro, a Ръководена от Barrowman компания.

Бха направени запитвания от BHA, която разгласява изказване, в което се декларира, че „ конете, благосъстоятелност на Barrowman Racing Ltd, не са наранени от ограничаващата заповед и затова им е позволено да продължат да се състезават. “

Monbeg Genius завоюва пет от 13-те си старта по разпоредбите, спечелвайки £82 000, а предишния сезон О'Нийл приказва за коня като дълготрайна вероятност за Grand National след отдръпването му в последната минута от Scottish Grand National за което той беше привилегирован заради терена.

Той също беше любимец за Welsh Grand National през декември предходната година, само че също пропусна тази цел, защото вниманието беше ориентирано към главната му цел, Grand National.

Но откогато приключи трети в Coral Gold Cup в Нюбъри през декември, той разочарова в двата си старта от този момент.

Той изостана с 38 дължини зад спечелилия от Premier Chase през март и 10 дни по-късно той беше изтеглен в Ultima Handicap Chase на фестивала в Челтнъм, откакто приключи трети в конкуренцията 12 месеца по-рано зад бъдещия Grand National победител Корах Рамблер.

Източник: mirror.co.uk

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР