Надежди се възлагат на “Български възходДончев заговори за политически стерилна

...
Надежди се възлагат на “Български възходДончев заговори за политически стерилна
Коментари Харесай

Обсъждат кабинет с третия мандат

Надежди се разпореждат на “Български напредък ”
Дончев заприказва за политически стерилна власт

Още преди президентът да е връчил първия мандат, политиците към този момент разискват възможен кабинет с третия мандат.

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев удостовери изказванията за диалози за подобен кабинет, като го назова “политически безплоден кабинет ”. Той счита, че подобен кабинет би трябвало да се образува с присъединяване на “повече партии с явен лист от задания и период на валидност ”. “Един подобен модел може да не се окаже толкоз неприятен ”, позволи Дончев.

Преди седмица и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява, че вижда най-голяма опция за осъществяване на държавно управление с третия мандат. След срещата на специалисти от партията му с Политическа партия, водачът на ГЕРБ прикани водачите на партии да не помнят за егото си.

В Народното събрание към този момент се разяснява, че залог за образуването на държавно управление в границите на 48-ото Народно събрание е намирането на консенсус за бюджета. Разговори по тематиката към този момент започнаха сред партиите.

Всичко обаче зависи от това, на кого президентът ще връчи третия мандат. Действията му ще покажат дали той желае да има държавно управление, или да продължи да ръководи еднолично страната посредством длъжностен кабинет, разясниха депутати.

Връчването на мандат на Българска социалистическа партия, която към този момент два пъти потвърди, че тази партия не е в положение да направи нищо. Най-големи очаквания за сформиране на държавно управление се разпореждат на най-малката партия в Народно събрание - “Български напредък ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР