> Надежда и Айгюн ОсмановиЗа семейните войни, които сега започват

...
> Надежда и Айгюн ОсмановиЗа семейните войни, които сега започват
Коментари Харесай

Баба съди внучката си, не може да приеме, че тя се е омъжила за турчин

 > Надежда и Айгюн Османови
За фамилните войни, които в този момент стартират и в храма на Темида, описа Айгюн Османов. Той е брачен партньор на Надежда, която носи името на баба си. 69-годишната Надежда Айслетнер, която живее в Мюнхен, е завела гражданско дело във Великотърновския областен съд. Тя желае повреждане на нотариален акт от 2009 година, с който апартамент във Велико Търново е платен за 35 260 евро.

За притежатели в контракта за покупко-продажба са вписани внучката Надежда, която тогава е на 16 година, посредством нейната майка Десислава Михнева.

Баба Надежда Айслетнер е с право на прилагане на жилището от 64 кв. м на новата тогава търновска улица " Слънце ". После годините минават, търновката си живее в Мюнхен, а внучката пораства.

Надежда Божанина И Айгюн Османов се срещат инцидентно преди няколко години във Велико Търново. Той е другар на нейно бивше гадже и около тази остаряла връзка двамата млади се харесват и пламва любовта. Те са връстници и в този момент са на по 27 години. Осман е турчин, а Надежда е българка. Той е роден в столицата, само че от доста години живее и е работил в болярския град.

През 2019 година Осман отпътува за Германия, където живее и работи и в този момент. Междувременно при него отива и Надежда. В началото на 2020 година двамата подписват цивилен брак във В. Търново и още веднъж отпътуват за Германия. Той работи като началник-смяна на мотокаристи в цех за безалкохолни питиета, а тя е продавач-консултант в огромна комерсиална верига.

" Сега си пристигнах поради това дело, което е заведено против нас двамата, жена ми не я пуснаха от работа и не съумя да пристигна с мен. Наех адв. Момчил Иванов, който в този момент стана народен представител. За нас делото е неуместно и офанзивите започнаха интензивно, откакто се оженихме, женитба не сме правили, тъй като нейното семейство бе срещу поради това, че аз съм турчин. Преживели сме доста компликации, даже загубихме бебето си поради издевателството през тези месеци ", споделя 27-годишният Айгюн, който във Велико Търново е бил кредитен съветник.

В близкото минало младият мъж е определян като футболна вяра, само че на 22 година се постанова да се бори с заболяването на Крон. Играл е в България, Турция и Германия, до момента в който подлото заболяване прекатурва живота му. С помощта на положителни хора и депутати той обаче е съумял да пребори заболяването преди няколко години, само че по този начин и не се връща към футбола. После щастието му се усмихва и среща своята Надежда. Сега обаче отново е изправен пред борба, този път сложна фамилна война.

Семейство Османови се открива в Германия след брака си. Започват сигнали и тъжби до полицията от страна на Надежда Айслетнер, която е омъжена за немец. Бабата написа до Криминална и Икономическа полиция във Велико Търново най-различни неща срещу Айгюн.

Сред доносите, които са минимум 15, са даже изказвания за похищение на внучката в Турция за продажба поради органи, за мрежа за трафик, за скришен брак поради болестта на мъжа, че той бил наркотрафикант и така нататък Нито едно изказване обаче не се е оказало правилно, а брачната половинка не е разказала на проверяващите нито за принуждение, нито за тормоз от страна на мъжа си.

Всъщност офанзивите почнали още при запознаването на младите и след първите срещи със фамилията на Надежда. После в Германия младите отишли на посетители при баба Надежда и щерка й Десислава, само че ситуацията не се трансформирало. След това за 8 март предходната година зетят решил да почерпи дамите за техния празник, само че си навлякъл още хули и обиди.

През април 2020 година брачната половинка на Айгюн му подарява жилището си на ул. " Слънце ". Това Надежда направила, тъй като нейните близки непрекъснато я атакували, че Айгюн се дами за нея поради този апартамент. Самият той обаче си има личен дом във Велико Търново и няма по какъв начин да изясни, че двамата просто се обичат.

Новото фамилно жилище е купено с ипотека и се намира в кв. " Бузлуджа ". След акта за подаяние баба Надежда се прибира във Велико Търново, с цел да живее в жилището, който може да употребява съгласно контракта за покупко-продажба. Започва и настояването на жилището назад, тъй като парите са давани от бабата. Младите обаче към този момент са решили, че апартаментът, който е даден на внучката, ще бъде за техните деца.

Така фамилната омраза продължава да се разраства и най-после бабата завежда делото за повреждане на нотариалния акт и за повреждане на дарението на брачна половинка. Нейните претекстове са, че 16-годишната внучка в никакъв случай не е била притежател на жилището и заради това няма по какъв начин да го подарява.

Според исковата молба до Районния съд договорът за подаяние от 16 април 2020 година е незабележим, Надежда Айслетнер би трябвало да бъде приета за притежател, а щерка й била… мнима страна в нотариалния акт, въпреки да е вписана в него. Собствеността трябвало да бъде върната на старата жена, тъй като договорът за строителство бил с нея и тя била длъжник на всички средства по него.

Междувременно след завеждане на въпросното дело, което стартира едвам в този момент, внучката Надежда Османова дава баба си на прокурор. В жалбата написа, че в исковата молба за гражданското дело е посочено, че е сключила договорката за жилището на по-ниска данъчна основа, с цел да избегне налози, а това е признание на закононарушение.

Според адв. Момчил Иванов исковата молба и формираното дело са юридически парадокс и по-скоро историята е на етническа основа, което е неразбираемо в 21-ви век.

Какво ще каже съдът, още не е ясно, само че контракти за покупко-продажба се обезсилват доста мъчно и такива случаи са необичайност в правосъдната процедура, изключително при изминал давностен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР