Над западната половина на България ще има валежи. Още преди

...
Над западната половина на България ще има валежи. Още преди
Коментари Харесай

Времето в сряда: Над западната половина на България ще има валежи с гръмотевици

Над западната половина на България ще има превалявания. Още преди обяд облачността ще стартира да се усилва и следобяд на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии.

В 4 области от Югозападна България са оповестени предизвестия от първа степен – допустимо е там да вали интензивно, да паднат обилни количества дъжд и градушки.

Синоптиците оповестиха жълт код за 4 области

На изток времето ще е умерено и ще има доста слънце. Днес ще е горещо с температури сред 31 и 36 градуса, като в Западна България те ще са малко по-ниски стойности. В София температурата през днешния ден ще е към 27-28 градуса.

В планините до обяд ще е най-вече слънчево, към и след обяд на доста места в Западна и Централна България ще има превалявания с гръмотевични стихии, тук-там - краткотрайно интензивни. В планините в Източна България ще остане бъде най-вече слънчево. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22 градуса, на 2000 метра - към 15 градуса.

Отново ще има захлаждане по време на уикенда

На морето ще има доста слънце и няма да вали. Температурите в курортите ще са сред 25 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 24-26 градуса.

И на следващия ден в западната половина от страната ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и условия за градушки, в Източна България ще бъде най-вече слънчево и горещо с температури до към 36 градуса.

над Западна България въздушната маса ще стане по-нестабилна и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност

В петък и събота също ще има превалявания и гръмотевици, тогава към този момент основно тук-там в Източна България и в планинските региони. Температурите ще се намалят малко. 

В неделя облачността ще е променлива, по-често до слънчево, единствено на изолирани места ще превалява.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР