Над тридесет от най-известните сгради в Берлин ще бъдат преобразени

...
Над тридесет от най-известните сгради в Берлин ще бъдат преобразени
Коментари Харесай

Българи преобразяват отново Берлин със светлинно шоу

Над тридесет от най-известните здания в Берлин ще бъдат преобразени от 3D мапинг спектакли и светлинни съоръжения, основани от българското MP-STUDIO, по време на петнадесетия „ Фестивал на светлините “, предава Монитор.

Родните актьори ще дадат старта на най-големия фестивал за светлинно изкуство този петък на Бранденбургската врата, в наличието на кмета и представители на сената на Берлин.

Тазгодишното издание на фестивала ще се организира под мотото „ Светлини на свободата “ и ще бъде въодушевено от 30-годишнината от рухването на Берлинската стена. Над 100 са постройките и инсталациите, които ще трансфорат немската столица в най-голямата изложба под намерено небе в света.

Българите ще трансфорат най-известният паметник в столицата на Германия в портал към историята на Берлинската стена в границите на 7-минутно шоу. Специална част от спектакъла ще бъде отделена на артистите, които са рисували върху стената, с помощта на Хайнц Куцдас – притежателят на най-голямата сбирка от нейни фотоси. Емблематичните персонажи на Тиери Ноар (първият графити актьор, с произведение върху стената) също ще оживеят върху историческия паметник.

Това е третият театър, който българите приготвят особено за най-известния исторически монумент в Берлин. Студиото е и първият победител в шампионат за 3D мапинг в историята на фестивала, извоювал първо място за преобразяването точно на Бранденбургската врата през 2015 г.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР