Над три вида дрога е открита в кръвта на Кристиан

...
Над три вида дрога е открита в кръвта на Кристиан
Коментари Харесай

С джипа, убил Милен Цветков, има и друга тежка катастрофа в София, майката поела вината

Над три типа дрога е открита в кръвта на Кристиан Николов, който с първокласния си джип опустоши возилото на журналиста Милен Цветков на Великден. Със същия автомобил преди към 4 години има регистриран и различен доста тежък случай на пътя. За него отговорност е поела майка му Десислава. Заради куп подозрения към следствието, към този момент е заострено и вниманието на дирекция „ Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи. Това разкриха пред "Фрог нюз " източници от полицията.
Според тях едвам на третия ден от съдбовния конфликт от Столична дирекция на вътрешните работи са извадили нескрито фактът за предходната злополука. Въпросният джип тогава е станал причина за друго ПТП в столицата, при което човек е получил междинна телесна щета. Много хора са били наясно, че возилото се ръководи от Кристиан. Майка му, обаче е била подведена под наказателна отговорност.
Заради чистото си правосъдно минало, както и поради обстоятелството, че застрахователите са покрили вредите, тя била наказана на административна санкция. Опитни служители на реда се питат дали не е редно делото още веднъж да бъде преразгледано, както и да се разпитат очевидците отначало, с цел да се разбере дали всичко към този случай е изцяло изяснено по отношение на причинителя. Те са безапелационни, че единствено обзор на видеокамерите за последния месец, би дал отговор дали с въпросния автомобил са били осъществявани и други нарушавания. Предстои да забележим, дали това ще се случи.
В хода на следствието излиза наяве, че в кръвта на 22-годишния Кристиан Николов има следи от повече от три типа дрога. Източниците ни настояват, че към момента полицията не е направила действия да научи от кое място и по какъв начин той се е снабдявал с опиатите, както и дали спътниците му в колата са употребили същите продукти неразрешени субстанции. В Столична дирекция на вътрешните работи се разяснява под сурдинка, че в действителност синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов- Георги, е бил пуснат от униформени да си върви от мястото на престъплението.
„ Ако това се окаже правилно, поражда разумният въпрос дали някой еднообразен не се е заел да оказва помощ за изтриване на следите “, споделиха те.
Именно по тази причина източниците ни показаха съществени опасения, че измежду сътрудниците им от Столична дирекция на вътрешните работи може да има и такива, които с дейностите или бездействията си биха могли да саботират следствието за злополуката с последвалата крах на уважавания публицист.
Основание да се тормозят им дават и други обстоятелства. Първият е, че към момента няма изясненост дали е осъществена експертиза, която по безапелационен метод да даде отговор на въпроса дали спирачките са били изрядни сега на съдбовния удар.
„ Вече три дни няма отговор на този въпрос от столичната полиция. Колкото повече времето тече, толкоз по-голяма е вероятността да се отдалечим от истината на този отговор “, споделиха опитни ченгета. Предвид високата корупция в системата, специалисти не изключват вероятността да се направи вмешателство в техниката, тъй че, да се обслужи възможна защитна теза на отговорния за злополуката.
Класически способ е юристи да прибягват до аргумента, че техническа нередовност, а не човешка неточност е довела до дадена покруса на пътя. На този стадий няма данни проверяващите да са източили данните от навигационната и джипиес системата на джипа, защото информацията би била от изключителна значимост за изхода на бъдещото дело. Притесненията на блюстители на реда са свързани и с обстоятелството, че в случай че не се извършат бързо някои дейности по събиране на доказателства, компютърът също би могъл да се окаже блокиран в това време.
Вътрешни хора от системата настояват пред екипа ни, че към момента не са издирени и хората, които можеха да бъдат пометени от летящия джип. Става дума за 6-7 индивида, които от публикуваните във вторник записи на нещастието се вижда, че по знамение са останали живи и здрави. От Министерство на вътрешните работи са безапелационни, че техните пояснения биха били от извънредно значение за разплитането на истината за зверската злополука и приканват сами да потърсят органите на реда, с цел да оказват помощ.
Адвокати признават, че на този стадии няма да е изненада, в случай че по случая се повдигнат две защитни тези. Първата, колкото и парадокса да звучи е, че зад кормилото не е бил Кристиан, защото в колата са били трима души. Тя би могла да бъде оборена относително елементарно от записи от камери, ДНК-експертиза, свидетелски показания и т. н. Втората пък е обвързвана с това, че може педалът на спирачката да не е сработил.
„ Именно по тази причина от значително значение е експертизата на джипа да стане допустимо най-бързо “, безапелационни са източниците ни.

Екип на "Фрог нюз "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР