Над седемдесет живописни и графични творби е изложил художникът Калин

...
Над седемдесет живописни и графични творби е изложил художникът Калин
Коментари Харесай

Калин Балев е нарисувал боговете

Над седемдесет живописни и графични произведения е изложил художникът Калин Балев в софийската изложба " България ". Изложбата, наречена " Боговете в зодиака ", е отдадена на неговата 60-годишнина. Произведенията отразяват развиването му като създател от 1989 година до през днешния ден. 
Цветните графики, отпечатани с техниките офорт и акватинта, както и рисунките, отличаващи се със своята пясъчна фактура, са отражение на непосредствените му артистични усещания и прекарвания от Италия и Франция. Тези творби - както графиките, по този начин и черно-белите му рисунки, излизат отвън обичайна визия за градски пейзаж на някои анализатори. Според тях в този род от дълго време не може да се реализира към този момент нищо новаторско или да изненада с самостоятелен изказ, заслужаващ внимание. Калин Балев обаче реализира подстрекателство за метафорична изразност, причудлива атмосфера и одушевеност.
Композициите, формирани от сочни очертания, спестовно и тъкмо положени, са раздвижени и в това придвижване са загатнати форми, които фенът открива и разгадава, потънал в тази динамичност на картинното пространство. В този аспект Балев показва хармонично придвижване от облици, които поддържат връзка между тях, претворяват се един в различен и ни карат да ги съпреживеем.
Калин Балев е роден през 1959 година в.София.  През 1986 година приключва НХА. Автор е на няколко десетки независими изложения.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР