Над седем милиона деца са изправени пред сериозната заплаха от

...
Над седем милиона деца са изправени пред сериозната заплаха от
Коментари Харесай

Повече от 7 млн. йеменски деца са заплашени от глад

Над седем милиона деца са изправени пред сериозната опасност от апетит в Йемен и прекратяването на войната в тази страна няма да може да избави всички тях, е мнението на началник на УНИЦЕФ.
„ Днес 1,8 млн. деца на възраст под пет години са изправени пред остро недохранване и 400 000 са към този момент наранени от тежко хронично недохранване “, съобщи Герт Капелере, районен шеф на УНИЦЕФ.
" Повече от половината от 14-те милиона души, изложени на сериозен риск от апетит в бедната страна, са деца “, съобщи Капелере пред Агенция Франс Прес.
" Слагане на завършек на войната не е задоволително ", сподели той, имайки поради продължаващия над три години спор, в който държавното управление поддържа военната коалиция, водена от Саудитска Арабия против бунтовниците хусити.
" Това, от което се нуждаем, е прекъсване на войната и основаване на държавен механизъм, който слага в центъра хората и децата. Войната изостря ситуацията, което към този момент е било неприятно преди заради години на закъснение " в най-бедната нация в арабския свят, сподели Капелере.
Той приветства апела на Организация на обединените нации в сряда за възобновяване на мирните договаряния в границите на един месец, съобщи БГНЕС.
Той съобщи, че напъните да се откри решение през идващите 30 дни са " сериозни " за възстановяване на разпределението на помощите и спасяването на човешки живот.
Капелере сподели, че над 6 000 деца са били убити или са претърпели съществени пострадвания от 2015 година насам.
" Това са числата, които успяхме да проверим, само че можем сигурно да приемем, че цифрата е по-високо, доста по-високо ", сподели той.
Саудитска Арабия и нейните съдружници влязоха във войната, с цел да поддържат президента на Йемен Абед Рабо Мансур Хади, откакто подкрепените от Иран бунтовници взеха под контрола си столицата Сана.
Според Организация на обединените нации от 2015 година до момента повече от 10 000 души са били убити и към 22 милиона - три четвърти от популацията - се нуждаят от хранителна помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР