Над половината европейци смятат, че Европейският съюз ще се разпадне

...
Над половината европейци смятат, че Европейският съюз ще се разпадне
Коментари Харесай

Над половината европейци смятат, че ЕС може да се разпадне до 20 години

Над половината европейци считат, че Европейският съюз ще се разпадне в границите на едно потомство, макар че поддръжката за общността доближи връх, невъобразим от повече от 25 година, написа "Гардиън ".

В Германия, Франция, Белгия, Италия, Холандия, Австрия, Словакия, Румъния, Гърция, Чехия и Полша болшинството от интервюираните са на мнение, че раздробяване на Европейски Съюз е "реална опция " през идващите 10-20 години.

Проучването, поръчано от Европейския съвет за външна политика, демонстрира, че 58% от хората във Франция считат, че Европейски Съюз е доста евентуално или евентуално да не съществува до 20 години. Пред Франция е единствено Словакия, където 66% споделят тази позиция.

От 14-те страни, заемащи повече от 70% от местата в Европарламента, които са интервюирани от "Югав ", единствено в Швеция (44%), Дания (41%) и Испания (40%) по-малко от половината интервюирани предвиждат завършек на съюза.

Всеки трима на 10 души споделят, че спор измежду страните членки на Европейски Съюз е действителна възможност. 1/3 от интервюираните във Франция и Полша считат, че може да избухне война в общността.

Европейците също се обезпокоени за неуверения разцвет. Проучването е открило, че единствено 1/3 от германците и 1/4 от италианците и французите имат пари в края на месеца за несъществени разноски като ваканции и първокласни артикули.

В Европа 3/4 мислят, че политиката е разрушена на национално и на европейско равнище. Във Франция единствено 15% са на мнение, че политическата система работи добре.

Сондажът разкрива още, че съвсем 92% от интервюираните считат, че ще изгубят, в случай че Европейски Съюз се разпадне.

Иначе поддръжката за еврочленството е на най-високото си равнище от 1983 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР