Над половин милион души са посетили първия фестивал на светлините

...
Над половин милион души са посетили първия фестивал на светлините
Коментари Харесай

Над половин милион души са посетили първия фестивал на светлините в София

Над половин милион души са посетили първия фестивал на светлините Lunar в София, оповестяват уредниците.

Трикилометровият маршрут с тринадесетте светлинни съоръжения в централната част на столицата показа разнородни типове светлинно изкуство, основано от създатели от три континента. Две видео и четири статични проекции върху здания, както и шест светлинни съоръжения и интерактивно ателие за изобразяване със светлина, изненадаха гости от страната и чужбина, допълват от екипа на фестивала.



Българското студио за 3D мапинг и образни резултати MP-Studio дава отговор за арт дирекцията и огромна част от продукциите на интернационалния формат Festival of Lights International. Българският екип всяка година преобразява с изкуството си някои от най-известните фасади в Берлин - Бранденбургската врата, Телевизионната кула, Берлинската катедрала и други, както и едни от най-емблематичните здания в голям брой градове в Европа и Азия.



" За нас беше извънредно вълнуващо да осъществяваме фестивала за българската аудитория, след дългогодишната ни работа с Фестивал на светлините в други градове по света. Щастливи сме, че създадохме стратегия, която да предизвика въображението на посетителите и че успяхме да дадем платформа за изява на надарени български и интернационалните актьори. Вярвам, че с поддръжката на нашите съидейници, ще имаме опция да превърнем събитието в традиция, която ще способства за икономическото развиване на страната ни ", споделя Марин Петков, създател на MP-Studi и арт шеф на Festival of Lights International.



Освен да преобрази едни от обичаните местоположения в града, фестивалът имаше за цел да поддържа с нови познания и умения начинаещи експерти в областта на високотехнологичните аудио-визуални изкуства. В обучителната стратегия се включиха над 200 младежи. Седем водещи български и интернационалните експерти споделиха своята експертиза за основаването на 3D мапинг, анимации, музика посредством изкуствен интелект, изкуството на нощната снимка и други.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР