Над хиляда украински войници, предали се в Мариупол, са прехвърлени

...
Над хиляда украински войници, предали се в Мариупол, са прехвърлени
Коментари Харесай

Ожесточените боеве в Донбас продължават

Над хиляда украински бойци, предали се в Мариупол, са трансферирани в Русия, с цел да бъдат осъществени следствени дейности против тях, оповестяват съветски медии. Ако това се удостовери публично, то ще попречи на така и така проблемaтичните мирни договаряния сред двете страни.

Украйна желае да ѝ бъдат върнати всичките към 2000 бранители на металургичния комбинат " Азовстал " като част от замяна на пленници, само че съветски депутати настояха някои от бойците да бъдат съдени.

На този декор не престават тежките боеве в Източна Украйна. Руските войски не са пробили към момента защитата на украинските сили. Това съобщи президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение. Той сложи под подозрение съветските изказвания, че успеха на Москва в Донбас е неизбежна.

" Ситуацията на фронтовата линия не се е трансформирала изключително през последните 24 часа. Абсолютно героичната отбрана на Донбас продължава, горещите точки остават същите. На първо място, Северодонецк, Лисичанск и Попасна. Явно окупаторите не са вярвали, че съпротивата на нашите военни ще бъде толкоз мощна и в този момент се пробват да вкарат нови запаси към Донбас. Същото е и в Херсон – вкарват нови елементи, с цел да задушат нашите дейности. Повече от 31 хиляди съветски бойци към този момент са починали в Украйна. Русия заплаща с съвсем 300 живота всеки ден за една изцяло безсмислена война против Украйна ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР