Над Херсон, който се намира в Южна Украйна, се веят

...
Над Херсон, който се намира в Южна Украйна, се веят
Коментари Харесай

Един безкраен кошмар: Херсон в руски ръце

Над Херсон, който се намира в Южна Украйна, се веят съветски флагове. Платежно средство е рублата, изменен е и телефонният код. Часовниците са настроени на московско време. „ Виждам Херсон не като обособена република, а като част от Руската федерация ", споделя заместник-ръководителят на проруската военна администрация Кирил Стремусов.
Възприет е и гербът от съветските царски времена, а скоро следва да бъдат раздадени и съветски паспорти - по опростена процедура, както е разпоредил Путин. До момента са подадени 200 поръчки, което не е изключително доста, само че Стремусов не е неудовлетворен - всичко било единствено въпрос на време.

Руската телевизия демонстрира щастливи хора

По съветската телевизия се демонстрират съответстващи репортажи - да вземем за пример за празнуващи фамилии в деня на детето, за съветски бойци, раздаващи блокчета за изобразяване, или пък за разпределяне на помощи на доволното локално население.

Както споделя Светлана, която живее в Херсон с 9-годишния си наследник, това няма доста общо с действителността. „ Те откраднаха детството на децата ни. Децата ни се трансфораха в деца на войната. " За нея освободителите са окупатори, врагове, въпреки и да раздават бонбони на децата и СИМ-карти на възрастните.

Херсон не е Мариупол, нито Буча - огромни опустошения няма, споделя Светлана. „ Но чуваме по какъв начин изстрелват ракети към Миколаев или Одеса. Най-големият ми наследник живее в Одеса и доста се безпокоя за него. "

„ Мечтите не са неразрешени "

Хората не се усещат сигурни. По думите на Светлана, локалните хора са заложници, които се пробват да си оказват помощ сами с поддръжката на сваления кмет. „ Ще се оправим. Но възрастните и децата въобще не са добре - защото всичко нарастна. Ако имаш пари, можеш да си осигуриш най-необходимото, само че в случай че нямаш пари в брой, изборът не е изключително огромен. "

Въпреки това митинги съвсем няма. Силите за сигурност не ги позволяват, споделя Светлана. Затова опозиция се оказва с дребни жестове - тук едно украинско знаме, там протест на съветските артикули. В окупираните територии обаче се правят и саботажи. А и украинската войска се пробва да изтласка съветските войски. Но, както акцентират представителите на ръководещата партия „ Единна Русия " като Андрей Турчак, „ Русия е тук вечно. В това не трябва да се съмнява никой ". „ За това ли мечтаят? Е - фантазиите не са неразрешени ", споделя изтощено Светлана. За нея всичко си остава нещо напълно друго: един безконечен призрачен сън.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР