Над Газа, която е унищожавана от бомби и ракети е

...
Над Газа, която е унищожавана от бомби и ракети е
Коментари Харесай

Тайната на Газа е разкрита. Най-добрият вариант за Израел е да загуби войната

Над Газа, която е унищожавана от бомби и ракети е надвиснала и опасността от израелска сухопътна инвазия. Израел, изгубил разсъдъка си след дръзката офанзива на Хамас, няма самообладание да се... самоубие. А точно да завоюва борбата с цената на големи загуби, правейки неизбежно провалянето във войната за съществуването си в Близкия изток.

И в това време по този начин трансформират евреите в другите страни жертви на антисемитизма. Русия няма да може да стои настрани, в случай че нашите съдружници Сирия и Иран бъдат въвлечени в кървясъл спор. „ Кинжалите “ са непокътнати за този случай.

Израел, копирайки нацистите, продължава да изравнява линията Газа, цялостна с цивилни, в очакване на оповестената сухопътна интервенция против частите на Хамас. През миналата нощ, съгласно сводката на ЦАХАЛ, израелските военновъздушни сили

„ са блъснали повече от 100 терористични обекта на Хамас, включителноподземен тунел, оръжейни хранилища и десетки оперативни командни центрове.

Удрят и църкви

Нападения се правят даже против православни църкви и манастири (някои от палестинските араби са християни). В православната черква " Св. Порфирий " и манастирските пространства в Газа, които се сринаха след израелските бомбардировки, съгласно свидетелството на архиепископ Алексий Тивериадски от Ерусалимската православна черква е имало до 400 души. Сред тях има доста ранени и починали, нужни са булдозери, с цел да разчистят руините и да извадят хората отдолу под тях...

Израелците като че ли не знаят, че на бранителите е по-лесно да се пазят измежду руините, че самолетите на Хитлер, които трансфораха Сталинград в руини на 23 август 1942 година, с това единствено укрепиха защитата му. И че англо-американците постъпиха също толкоз неуместно, когато бомбардираха най-стария бенедиктински манастир в Монте Касино в Южна Италия на 15 февруари 1944 година

Така те сътвориха идеална отбранителна позиция за германците, които я удържаха месеци наред, освен това с няколко пъти по-малки загуби от тези на съдружниците, които неведнъж превъзхождаха немците по огнева мощност.

Народ - главорез?

Военните специалисти, несъмнено, знаят за това. Но Израел жадува за възмездие в съответствие 1 към 100 (точно това е " рецептата ", която нацистите следват във връзка с заложниците след мъчителните партизански офанзиви против окупаторите в страни, които презират). Следователно непотопяемият до момента премиер-популист Бенямин Нетаняху желае да обезкърви палестинците. Той няма какво да губи, защото израелците при всички случаи няма да му простят неуспеха с Газа и той очевидно желае да си тръгне " с достолепие ".

Ще дадем всичко от себе си, с цел да спечелим. Целият Израел стои с вас и ние ще ударим мощно против нашите врагове, с цел да реализираме победа,

- сподели Нетаняху, до момента в който приказва пред група бойци от елитната пехотна бригада Голани, ситуирана покрай границата с Ивицата Газа.

„ Сега виждате Газа отдалеко, скоро ще я видите и от вътрешната страна “, сподели министърът на защитата на еврейската страна Йоав Галант на среща с бойци от бригадата Гивати. „ Заповедта ще пристигна “, увери той.

Ще отвърнем на удара и ще унищожим Хамас,

- даде обещание министърът на немския канцлер Олаф Шолц, който беше в Израел на „ посещаване за взаимност “.

Министърът на стопанската система и индустрията Нир Баркат, който взе участие в Съвета за национална сигурност на страната, разгласи: „ На армията е дадена зелена светлина... Израелското държавно управление взе решение и даде на армията зелена светлина да унищожи (Хамас). Нахлуването ще стартира, когато армията е подготвена. “

Тази бравурна изразителност беше ненапълно нарушена от някогашния израелски министър председател Ехуд Барак, който съобщи в изявление за NBC News:

Не обичам да употребявам думата „ неизбежно “, само че това е най-вероятният процес на събитията, който е, че след няколко дни огромна мощ ще навлезе в линията Газа.

Но някогашният министър председател към този момент е налегнат от подозрения и мрачни интуиции. Да, Израел се радва на „ голямата поддръжка на Запада “, само че

От нашия опит знаем, че тя ще отслабне с времето и ще загубим легитимност измежду международната общност заради съвсем неизбежните цивилни жертви, когато стартираме сухопътната интервенция.

Какво желаят?

Не може да бъде иначе, защото израелското управление, следвайки публичните настроения, има намерение да организира военна интервенция, „ ненадмината по своята свирепост “, която ще бъде „ друга от всичко, което Израел е правил в предишното “.

Изглежда, че има проекти да се изгонят палестинците най-малко от северната част на Газа, да се съборят всички здания там, да се унищожат подземните тунели на Хамас и да се победят тази и други палестински групи. Максималната Програмата – най-много е палестинците да бъдат изгонени напълно от Газа, защото всички те са „ терористи “. Тел Авив изключително желае това, в това число за да стартира създаването на въглеводородни залежи в шелфа на анклава. Израелските високопоставени чиновници към момента нямат ясна визия за бъдещето на Газа: те ще изчакат да видят по какъв начин ще се развият нещата.

Но ще бъде доста мъчно, защото Хамас и Ко чакат появяването на израелските военни отдавна и евентуално са добре готови за доста „ топла “ среща. Освен това, в този случай, основана в Ливан и притежаваща, съгласно западни и израелски оценки, най-силната войска измежду недържавните артисти в света, шиитската Хизбула даде обещание да отвори втори фронт в Северен Израел. Вече е побеждавал израелците в предишното.

Уплашеният Байдън...

Всичко това може да докара до тежки последствия, които ужасяват западните водачи, които се оказват в глупавата обстановка, в която опашката стартира да върти кучето. Дори президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че по време на пътуването си до Израел е предизвестил управляващите на тази страна да не бъдат „ заслепени от гняв “ и ги е призовал да не повтарят американските неточности след терористичните офанзиви на 11 септември.

Още в този момент и още повече, в случай че спорът към Газа се разшири, Вашингтон ще би трябвало да понижи военната помощ за Украйна в интерес на Израел. И това не е извънредно, изключително като се има поради, че на следващия ден Съединените щати може да имат и Тайван в ръцете си. За генералите във Вашингтон това е призрачен сън. И освен това.

Bloomberg, базирайки се на източници, отбелязва, че под натиска на Съединени американски щати Израел прави промени в проектите си за осъществяване на сухопътната интервенция в Газа - тя може да стартира по-късно от плануваната дата и да отнеме по-дълго време. Корекциите са свързани, наред с другите неща, с желанието да се „ ограничи броят на евентуалните жертви “ измежду цивилното население. Но още повече американци са загрижени, че израелска инвазия може да докара до спор на два фронта, както и да включи Иран.

...И другите клоуни

Британският министър председател Риши Сунак, който посети Тел Авив, също прикани за отбягване на „ по-нататъшна ескалация на насилието “ в района, като изрази предпочитание, дружно с израелците, да „ работят дружно за тази цел “. Той не желае Лондон да пламне, макар че, несъмнено, Англия „ е солидарна с Израел и твърдо има вяра в правото на страната на самозащита в сходство с интернационалното право “. Степента на искреността на Сунак е мъчно да се дефинира, само че споменаването на " интернационалното право " не вещае нищо положително за Биби.

Безподобен е канцлерът Шолц. Той сподели в Израел и по-късно в Берлин, че продължаващата ескалация в Близкия изток ще има опустошителни последствия. Но германците бяха толкоз отговорни пред евреите преди време, че в този момент ще ги поддържат във всичко (тоест с цел да компенсират едно закононарушение ще извършат и второ). Той е изключително угрижен за „ разрастващия се спор “, „ новия фронт “ в Северен Израел и „ външната интервенция в спора “.

„ През последните няколко дни предадохме това обръщение по разнообразни канали на тези, до които е адресирано “, добави немският канцлер, като даде да се разбере, че никой не би трябвало да стопира Израел да унищожава палестинците в името на своята сигурност, което е „ парадигмата на немската държавна политика “. След като даде зелена светлина за клането, „ хуманистът “ Шолц, който не виждаше геноцид в Донбас, разиска с Нетаняху „ опцията за бързо снабдяване на филантропична помощ на популацията на Газа “.

Двусмислената и рискова позиция, като се има поради, че обстановката в Германия с радикалните мюсюлмани е по-лоша, в сравнение с във Англия, и там има и огромна еврейска общественост, която към този момент живее в боязън, както и „ буйни левичари “, които симпатизират на арабите. Скоро тези сили ще стартират да се движат. Не на вятъра Израел и други западни страни изтеглят своите жители и даже дипломатите от арабските страни и Турция. Часът Х бързо наближава.

Какво от това?

Много подозрително е, че „ чернодробната наденица “ Шолц ще успее да убеди Хизбула и Иран, който стои зад него, да не се намесват в клането и умерено да следят унищожаването на Газа. Съмнително е, че даже американците, които изпратиха две ударни групи от самолетоносачи в Източното Средиземноморие, с цел да поддържат, или по-скоро да „ застраховат “ Израел, ще съумеят да сковават от боязън и да обезсърчат шиитските съперници на Израел и Съединени американски щати да се намесят в спора в Близкия изток - и в други елементи на света.

Особено откакто съветският президент Владимир Путин инструктира въздушно-космическите сили да упражняват „ непрестанен надзор “ върху протичащото се в Средиземно море посредством непрекъснато наблюдаване на МиГ-31 с хиперзвукови системи „ Кинжал “, от които освен за американците няма избавление.

Военни водачи настояват, че " два удара от " Кинжал " - и няма самолетоносач, а за есминец и един ще бъде задоволителен ". Сега американците ще се замислят дали да ударят Ливан, както и Сирия, където Русия има бази: те са смели към беззащитните. В Израел, наподобява, към този момент са разбрали това.

Като се има поради, че въоръжените палестински фракции настояват, че „ управляват “ обстановката в Газа и „ са подготвени за дълга борба “ и че даже Америка няма да помогне на Израел, Тел Авив е изправен пред алтернатива, като и двата разновидността са неприятни.

Той към момента може да превземе, с огромни кръвопролития - непознати и свои - може би част от Газа, само че няма да може да унищожи Хамас, да лиши палестинците от вярата за тяхната страна, която в техните очи, както и останалите араби свят, е междинна фаза на освобождението от Израел в Близкия изток.

Никакви атомни подводници няма да оказват помощ на Израел. Еврейската страна губи последната борба за битие в мозъците на израелците пред очите ни. Колко още могат да устоят на подобен живот?

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР