Над една трета от европейските проекти за преки чуждестранни инвестиции

...
Над една трета от европейските проекти за преки чуждестранни инвестиции
Коментари Харесай

Коронавирусът засегна една трета от преките чуждестранни инвестиции в Европа

Над една трета от европейските планове за директни задгранични вложения (ПЧИ), оповестени през 2019 година, са били забавени или непосредствено анулирани заради пандемията на ковид, откри годишно изследване от компанията за професионални услуги EY, оповестява Ройтерс.

Според EY към 65% от въпросните 6122 плана към този момент са в ход или не престават " въпреки и с понижен потенциал и набиране на личен състав ". Други 25% от тях бяха забавени, а 10% бяха анулирани, откри изследването Europe Attractiveness на компанията за професионални услуги EY.

Данните за въздействието на пандемията бяха събрани през предишния месец от група от 113 мениджъри, взимащи корпоративни решения, както и от серия уебинари с европейски капиталови организации.

Изследването на EY сподели, че за пръв път Франция изпревари Англия като най-популярната капиталова дестинация в Европа, привличайки 1197 нови плана през 2019 година, което е растеж със 17% по отношение на година по-рано. В същото време директните задгранични вложения във Англия се повишиха за този интервал с 5 на 100.

" Ръстът на ПЧИ във Франция е реалност, защото локалният и световният бизнес, както и вложителите приветстват извършените промени в трудовото законодателство и корпоративното данъчно облагане ", съобщи ръководещият сътрудник на EY EMEIA - Джули Тийланд, визирайки програмата за промени на президента Еманюел Макрон.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР