Над 90% от пожарите са причинени от човешка дейност. Причините

...
Над 90% от пожарите са причинени от човешка дейност. Причините
Коментари Харесай

Над 90% от пожарите са причинени от човешка дейност

Над 90% от пожарите са породени от човешка активност. Причините са най-различни - палене на барбекю, хвърлени фасове и така нататък Това съобщи в ефира на Нова телевизия началникът на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Александър Джартов.

Той уточни, че обстановката в страната последователно се възстановява. По думите му екипите на пожарна сигурност са реагирали на 178 сигнала през миналото денонощие, като пожарите са били 35 на брой. Джартов разясни, че от началото на годината са регистрирани 26 000 катастрофи. Той посочи, че " лъжливите " сигнали са към 1500. Според него те се дължат на това, че хората не задоволително добре преценят ситуацията.

Джартов акцентира, че вятъра и сухата трева са предпоставки за възникването на огромни пожари. Вятъра затруднява гасенето на пожарите, защото оказва помощ на огъня да се популяризира бързо. Ние разполагаме с лимитирано време да реагираме, разясни той.

Началникът на ГДПБЗН разяснява и ситуацията в Хасково. По думите му пожара е локализиран и той не се популяризира. Ще употребяваме дронове да се види къде са тлеещите огнища, добави той.

Джартов уточни, че всеки ден към 1000-1100 са на терен. При огромни пожари се включват и доброволци, разясни той.

Командированите в Гърция огнеборци ще останат там до началото на август, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР