Над 90% от личните лекари имат договори с неотложни помощи,

...
Над 90% от личните лекари имат договори с неотложни помощи,
Коментари Харесай

БЛС: 15-минутен преглед при личен лекар означава седмица чакане за час

" Над 90% от персоналните лекари имат контракти с неотложни помощи, които работят в извънработно време. В медицинските действия сме напълно цифрово. Единственият случай, в който се постанова да има хартия, е когато пациентът би трябвало да удостовери с подписа си, че дадена активност е осъществена ". Това съобщи ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му, в случай че всеки обзор трае минимум 15 минути, каквото е настояването на НЗОК, пациентите ще са принудени да си записват часове за седмица напред.

" Към сегашния миг през кабинета на един персонален доктор, който има приблизително сред 1500 и 2000 пациента, минават 60 - 70 индивида. В грипна зараза минават повече. Ако ги разпределим през 15 минути, незабавно може да си извършите сметката, тъй като работното време на всеки персонален доктор включва и други задължения, освен работа с амбулаторни пациенти, какъв брой индивида ще минат? Ние, лекарите, нямаме нищо срещу да не бъдем толкоз натоварени, само че би трябвало взаимно с тези, които го оферират, да разбираем, че жителите би трябвало да изчакат 6 - 7 дни за час при своя персонален доктор ", добави още той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР