Над 90% от жалбите в Европейския потребителски център свързани с

...
Над 90% от жалбите в Европейския потребителски център свързани с
Коментари Харесай

Над 90% от жалбите в Европейския потребителски център са за пътувания по въздух

Над 90% от жалбите в Европейския потребителски център свързани с пътувания се отнасят до въздушния превоз, като главно потребителите се оплакват от закъснения. Това съобщи за шефът на Европейския потребителски център в България Соня Спасова.

" Броят на жалбите остава висок и през тази година, сподели Соня Спасова. През предходната година броят на жалбите, свързани с пътувания набъбна двойно по отношение на 2021 година. През първите 5 месеца на тази година честотата на недоволствата на хората, които пътуват са що се касае за цялата 2021 година Жалбите са свързани със закъснели, анулирани полети, както и с проблеми, свързани със изгубен, занимателен или строшен багаж. Причината е, че сега доста повече хора пътуват ", разяснява Соня Спасова.

Увеличава се и времето, в което самолетните компании дават отговор на недоволствата. " Преди 2 или 3 години срокът за отговор към пасажерите беше седмица или две. В последно време отчитаме, че става въпрос за към месец, даже малко повече. В правилник 261 няма експлицитен период. Практиката, която се е открила през годините, е че срокът би трябвало да бъде към 6 седмици ", посочи Спасова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР