Над 85 км/ч бяха поривите на вятъра и тази сутрин

...
Над 85 км/ч бяха поривите на вятъра и тази сутрин
Коментари Харесай

Времето до края на деня ще се задържи предимно слънчево

Над 85 км/ч бяха поривите напразно и тази заран в Сливен, само че в по-голямата част от страната вятърът към този момент отслабна и през днешния ден ще е слаб до сдържан от изток. До края на деня ще се задържи най-вече слънчево, а температурите ще са сред 18° и 23°, в София към 20°.

Утре сутринта обаче още веднъж ще е хладно с минимални температури сред 3° и 8°. Времето ще бъде слънчево, със слаб, в източните региони - сдържан източен вятър и там температурите ще се задържат по-ниски, по морския бряг оптималните ще са сред 14° и 17°, в останалата част от страната сред 20° и 25°.

Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб, най-вече северен вятър. Ще бъде малко по-топло с оптималната температура на 2000 метра - към 10°. В курортите ще е от 13 до 16 градуса.

Под въздействие на бездънен атлантически циклон, времето в Западна Европа ще е облачно, прохладно, на доста места с превалявания от дъжд, по-интензивни на Пиренейския полуостров. В страните от Централна Европа и на Апенините ще е слънчево и ще се затопли. Слънчево и топло ще бъде и на Балканите.

У нас във вторник сутринта ще е към момента относително хладно, само че дневните температури ще продължат да се покачват. В сряда денят също ще стартира със слънце, само че по-късно след обяд тук-там, основно в северозападната половина от страната, ще превали и прегърми; в западните региони са вероятни местни интензивни превалявания и градушки. В четвъртък и петък към и след обяд още веднъж ще превали дъжд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР