Над 815,5 млн. лева от държавния бюджет и от външни

...
Над 815,5 млн. лева от държавния бюджет и от външни
Коментари Харесай

Над 815 млн. лева потънали за ромската интеграция, изчислява Каракачанов

Над 815,5 млн. лв. от държавния бюджет и от външни фондове са изхарчени в интервал от 10 години за интеграцията на ромите , а резултатът е нулев . Данните изнесе вицепремиерът по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов .
 
На съвещание на Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси той представи проекта на Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в България. Каракачанов посочи, че данните са за интервала 2008-2018 година

Вицепремиерът Томислав Дончев , който е ръководител на Съвета, посочи, че обществено финансиране за ограничения, които имат етнически профил, няма.
 
„ Ние даже не знаем етническия профил на ползвателите на ограниченията, финансирани със средствата от държавния бюджет и от Европейския обществен фонд, тъй като българската администрация не събира данни за етническа принадлежност “, посочи Дончев и добави, че в този смисъл сумата, посочена от вицепремиера Каракачанов, е систематизирана за интеграционни ограничения за групи със обществени усложнения и акцентира, че това не са пари, вложени за несъмнено малцинство.-->

Според Каракачанов досегашната интеграционна философия е сбъркана, тъй като е очевидно , че ограниченията през неправителствени организации, медиен бранш и държавни институции не са довели до действителна интеграция на това население и през образованието то да стане равноправно на пазара на труда.
 

Той акцентира, че е нужно законът да бъде идентичен за всички и посочи, че действителната интеграция значи тези хора да одобряват ситуацията , че в България има закони, Конституция и права на други жители , както и че човешкият живот е полезност.

По думите на Каракачанов досегашната философия е целяла да ни накара да свикнем с това, което се случва . „ Затова, съгласно мен, една идея, която би довела до действителни ограничения на държавните институции, ще е в интерес на всички “, съобщи Каракачанов и акцентира, че в плана на документ не е бил влаган етнически смисъл, когато се приказва за някои от ограниченията, тъй като съгласно него е реалност, че освен представители на този етнос са дезинтегрирани и необразовани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР