Над 8000 са бездомните котки в Пловдив, малко над 700

...
Над 8000 са бездомните котки в Пловдив, малко над 700
Коментари Харесай

8000 бездомни котки и 700 кучета в Пловдив

Над 8000 са бездомните котки в Пловдив, малко над 700 пък са бездомните кучета, сочат цифрите от последното броене на уличните животни, осъществено от Общината, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  " За град като Пловдив това е добра цифра ", разясниха от Оперативна програма " Зооветеринарен надзор ", което през днешния ден бе хазаин на финалното събитие от акцията " Месец в помощ на животните и хората, които ги обичат ". 

Тази година специалистите отчетоха и извънредно положителна наклонност - повишение интереса към осиновяване на кучета от приюта. От началото на годината до този миг одомашнени са 78 питомци, очакванията са броя да приближи тази от най-хубавите години в осиновяването - 130. 

Има и неприятни трендове, обаче. " За страдание в есенно-зимния сезон непрестанно се следи покачвания популацията от бездомни кучета ", напомни шефът на общинското предпритие Георги Божев, а повода като всяка година е една - миграция на кучетата от вилните зони. " Животното не стои на едно място, търси храна и по този начин идва в града ", разказа неволите на изоставяните четириноги той.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР