Над 8000 фирми и юридически лица в София подадоха молби

...
Над 8000 фирми и юридически лица в София подадоха молби
Коментари Харесай

Над 8000 фирми през 2023 г. ще плащат такса смет според количеството

Над 8000 компании и юридически лица в София подадоха молби и заявления за установяване на такса боклук за нежилищните парцели съгласно количеството на генерираните боклуци.

Двумесечният период за внасяне на документите завърши през вчерашния ден.

През ноември чиновниците в дирекция „ Икономика и комерсиална активност “ на Столична община работеха с удължено работно време, както в събота и неделя, с цел да могат да одобряват молбите и декларациите на всички искащи да заплащат такса боклук през 2023 година съгласно количеството боклуци. Цената за резервоар от 1100 л е 1540 лева, а за резервоар от 3,5 куб. м – съответно 9235 лева годишно.

Юридическите лица, които не се възползваха от тази опция, ще заплащат такса боклук за 2023 година съгласно отчетната стойност или данъчната оценка на нежилищните парцели на съответните компании.

Срокът за заплащане на последната вноска за такса боклук за изтичащата 2022 година от физическите лица – собственици на недвижими парцели, също завърши през вчерашния ден, 30 ноември. Върху дължимите суми за локални налози и такси към този момент се начисляват законните лихви, прецизираха от дирекция „ Общински доходи “ на Следствен отдел към окръжна прокуратура.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР