Над 800 хил. лв. от общинския бюджет са средствата, с

...
Над 800 хил. лв. от общинския бюджет са средствата, с
Коментари Харесай

Общината отпуска 1 млн. лв. за две болници

Над 800 хиляди лева от общинския бюджет са средствата, с които следва замяна на здравно съоръжение и поправки в МБАЛ „ Св. Ана ” във Варна. Това взеха решение общинските съветници от комисията по опазване на здравето. С 200 хиляди лева ще бъде закупен нов инструментариум за клиниката по ортопедия и травматология, която приема незабавни случаи от цяла Североизточна България.

С още 60 хиляди лева ще бъде сменен остарелият дизелгенератор. Инсталиран е в здравното заведение в средата на 80-те години на предишния век и автоматиката му напрактика липсва. От месеци управлението на болничното заведение е въвело денонощни наряди на елтехници, които да включват спешно зареждане при спиране на електроснабдяването поради повреди.

Ремонти предстоят в най-старата постройка на „ Св. Ана ”, строена в края на 19-ти век. Там са настанени родилно поделение и неонатологията. По предварителни планове цената на ремонта ще е 650 хиляди лева, от които 100 хиляди лева ще се поемат от здравното заведение, а останалите от общинския бюджет.

Съветниците от здравната комисия гласоподаваха и до 500 хиляди лева на варненската онкоболница за закупуване на ендоскопска и лапароскопска инсталация. Тя подсигурява невисок травматизъм, минимална кръвозагуба бързо възобновяване при най-малък болничен престой на пациентите, аргументират се от управлението на болничното заведение. В комисията се разиска вид за разсрочено заплащане на актуалната инсталация, с цел да се заложат средства от бюджета за идната година.

Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР