Над 80% от населението на САЩ не консумира достатъчно зеленчуци,

...
Над 80% от населението на САЩ не консумира достатъчно зеленчуци,
Коментари Харесай

FDA настоява за задължително обозначаване на пакетираните здравословни храни

Над 80% от популацията на Съединени американски щати не употребява задоволително зеленчуци, плодове и млечни артикули, само че в същото време приема големи количества храна с добавени захари, наситени мазнини и натрий всеки ден. Това обявиха представители на Американската организация по храните и медикаментите (FDA) при откриването на първата среща на върха в Белия дом по проблемите на глада, храненето и здравето, която се организира от над 50 години, предадоха международните организации.

По тази причина FDA предлага нови правила за етикетиране на пакетираните храни и обозначаването им като „ здравословни “.

Според специалистите на FDA сходна процедура ще улесни хората да създадат осведомен избор за храната си, който може да помогне за понижаване на риска от хронични болести.

Според това предложение пакетираните артикули ще могат да носят етикета „ здравословен “, при изискване че съдържат закрепени дребни количества наситени мазнини, натрий и добавени захари.

„ Твърде доста хора може би не знаят какво съставлява здравословната храна. Тази мярка на FDA ще помогне на повече американци да получат информация и познание по този въпрос “, съобщи в изказване секретарят на HHS на Съединени американски щати Ксавие Бесера.

Агенцията съобщи, че също по този начин се стреми да сътвори лого, което производителите да употребяват върху артикули, които дават отговор на здравословните критерии на FDA, с цел да оказват помощ на потребителите елементарно да разпознават и изберат верните артикули.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР