Над 80% е загубата на вода в три от административните

...
Над 80% е загубата на вода в три от административните
Коментари Харесай

Над 80% е загубата на вода в три области на страната. Специалисти: Нямаме добри новини!

Над 80% е загубата на вода в три от административните области в страната – Шумен, Перник и Сливен. Това са данни от статистика, показани от министъра на районното развиване Виолета Коритарова.

Оказва се, че междинните загуби за цялата страна са към 65%. Данните за загубите са на фона на пресъхнали чешми и безводие в десетки общини, които продължаваха освен през лятото, само че и до този миг. Ловеч и Плевен бяха едни от най-засегнатите от воден режим. Оказва се, че те са близо и до антирекорда по загуба на вода – към 70%.

Темата разясниха изпълнителният шеф на " Български ВиК Холдинг " ЕАД инж. Лозко Лозев и инж. Климент Георгиев от " Водоснабдяване и канализация " ЕООД – гр. Плевен.

" Нямаме положителни вести. След падналите превалявания преди десетина дни краткотрайно не спирахме подаването на вода, само че от три дни количеството от ВиК – Ловеч е фрапантно намаляло и Плевен още веднъж е на режим ", уточни пред Нова инж. Георгиев. Той означи, че загубите на вода се разделят на два типа – търговски, които са подбудени от погрешно мерене и обири, а другите – физически. Вторият тип е приключването на вода от водопреносната мрежа.  

" Търговските загуби са подценявани години наред ", съобщи инж. Лозев. Голям % от физическите пък били в резултат на скрити течове. Те бил и дребни, само че доста на брой. По думите на изпълнителния шеф на " Български ВиК Холдинг " ЕАД водопреносната мрежа у нас има потребност от вложения в размер на 20 милиарда лв. за 5 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР