Над 77 000 повече са избирателите, отишли до урните, общо

...
Над 77 000 повече са избирателите, отишли до урните, общо
Коментари Харесай

ЦИК обявява окончателните резултати от предсрочния вот frognews.bg

Над 77 000 повече са гласоподавателите, отишли до урните, общо те са съвсем 2 680 хиляди души.

 

14 партии, 7 обединения и двама самостоятелни претенденти се явиха на изборите, 6 са обединенията, които ще попълнят състава на идващото Народно заседание.

 

С окончателните резултати от Централната изборна комисия показват броя на гласувалите за всяка от обединенията, взели участие в изборите. След първата обработка на секционните протоколи в районните комисии е ясно, че в 49-ото Народно заседание влизат 6 обединения. С първи резултат са ГЕРБ-СДС, втора е обединението " Продължаваме промяната-Демократична България ", следвани от партия " Възраждане ", Движението за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България " и партията " ИТН ".

 

Окончателните резултати са на база отстранените несъответствия от повторната обработка на протоколите от секциите и е допустимо в този момент оповестените данни да претърпят корекции.

 

Освен това ЦИК афишира и разпределението на мандатите за всяка от шесттеформации първо на национално равнище, а след това по изборни региони. Ясни стават и разбъркванията на партийните листи на база преференциите за претендентите. В окончателните резултати ще се показва и броят на хората, дали своят вот с машини и тези с хартиени бюлетини, както и броят на недействителните гласове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР