Над 700 души са починали от COVID-19 в Съединените щати

...
Над 700 души са починали от COVID-19 в Съединените щати
Коментари Харесай

Над 700 починали от коронавируса в САЩ за 24 часа

Над 700 души са умряли от COVID-19 в Съединените щати през последното денонощие, заяви университетът "Джонс Хопкинс ", представен от Франс прес. Въпреки че Съединени американски щати остават надалеч напред преди всичко по брой смъртни случаи от причиняваното от новия ковид заболяване, те са под 1000 за девети следващ ден, отбелязва организацията.

През последните 24 часа университетът "Джонс Хопкинс " е записал 705 умряли.

Съединени американски щати са най-тежко засегнатата от пандемията страна, с 2,2 милиона доказани инфектирани, над 119 хиляди от които са умряли.

Ограничения по отношение на COVID-19 за българите, които пътуват за Съединени американски щати

В двайсетина щата разпространяването на вируса още веднъж стартира да се форсира. Епицентърът на епидемията в страната се измества от Ню Йорк и североизтока към необятен пояс, обхващащ юга и запада, отбелязва Франс прес.

Вчера Флорида записва рекорден брой нови инфектирани за едно денонощие - 3822. Губернаторът на най-южния американски щат, републиканецът Рон Десантис, омаловажи тези цифри, като сподели, че множеството от инфектираните са младежи без признаци.

Страховете от завръщане на ковид в Съединени американски щати са свързани най-много с антирасистките демонстрации, които раздрусват страната от седмици, и с подновяването на предизборната акция на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, който ще организира през днешния ден протест в град Тълса, щата Оклахома, отбелязва Франс прес.

В прилежаща Канада през последното денонощие бяха регистрирани над 400 нови инфектирани и още близо 50 умряли, заяви министерството на опазването на здравето, представено от ТАСС.

С 409 нови случая на болест общият им брой доближи 100 629. Починали са 8346 от тези хора, 46 от тях - през последното денонощие.

63 000 индивида към този момент са оздравели. На 11 май броят на възстановилите се за едно денонощие в Канада надвиши този на новите инфектирани за първи път от началото на епидемията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР