Над 70 семейства от Русе вече четвърти месец плащат сметките

...
Над 70 семейства от Русе вече четвърти месец плащат сметките
Коментари Харесай

Живеещите в блок в Русе плащат сметките за ток и вода на общински филиал

Над 70 фамилии от Русе към този момент четвърти месец заплащат сметките за ток, парно и вода на Общината. Причината е, че в блока им има нов филиал за обществени услуги, който към момента няма открити партиди.

Блок „ Скопие " е издигнат преди 48 години. Облицовъчните му плочи към този момент падат. И до момента в който притежателите на жилищата се чудят по какъв начин да съберат пари за ремонта, с изненада откриват, че сметките им за ток, вода и парно са набъбнали през последните месеци. Оказало се, че заплащат разноските на Общината за новооткрития им филиал за обществени услуги.

" Те нямат партиди. Всичко се разпределя на блока. Направихме митинг. Всичко ние плащаме ", споделя Йордан Златев, притежател на апартамент.

Освен че няма лична партида, офисът няма и личен вход, макар че е очакван по план.

От Община-Русе разбрали неотдавна, че различен им заплаща сметките за филиала от самите пострадали, само че дават обещание да се разплатят до стотинка с тях.

" Всяко помещение ще бъде отделено с обособен електромер, водомер или в случай че има общ водомер ще се подпише спогодителен протокол, с цел да се разпределят средствата. Офисът е работил в границите на два дни месечно. За два дни в месеца няма по какъв начин да се навъртят такива сметки и ние действително не знаем за каква сума става въпрос. Просто се ескалира сега това неодобрение ", споделя Катя Петрова, шеф на Дирекция „ Хуманитарни действия " - Община Русе.

От общината не са се отказали да изградят и независим вход на филиала, само че по кое време не е ясно.

Репортери: Д.Димитрова, Т. Стамболиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР