Над 70% от съдебните дела в районен съд Несебър се

...
Над 70% от съдебните дела в районен съд Несебър се
Коментари Харесай

Как собственици на жилища олекнаха с над 100 000 лева?

Над 70% от правосъдните каузи в областен съд Несебър се оказват за парични измами, а забърканите в тях са постоянно непознати жители.

49-годишният Вадим Липин, който страда от тежкото заболяване – левкимия, избира за лекуване болница в София. Руснакът счита болничните условия у нас за по-добри. Купува си жилище в комплекс в "Слънчев бряг ", където и до през днешния ден живее със брачната половинка си. Председател на управителния съвет на етажната благосъстоятелност в обекта е различен негов съотечественик – Валерий Данилов. Преди три години притежателите на жилища обаче схващат, че парите им за поддръжка и разноски са изтеглени от Данилов за други цели.

Теглил е по 2 000 лв. дневно. Това е лимитът. После отпътувал за Москва, описа пред Нова телевизия жалбоподателят Вадим Липин.

Сметката на етажна благосъстоятелност е отворена и налична за шефа, а тегленето легално. Собствениците вкарали вътре парите си за три години обаче стартират свое следствие. Валерий Данилов не дава пояснения.

Тук сме 84 притежателите от Дания, Норвегия, Англия, Германия, Русия, Украйна и това по принцип е такса за поддръжка за три години, добави още Липин.

През 2016 година, когато събранието избра различен ръководител, той изобщо не показа никакви документи, никакво счетоводство. От толкоз години идваме да почиваме в България, да се любуваме на морето, слънцето. Разбира се желаеме да живеем умерено и да знаем дали нашите пари са отишли по предопределение, сподели още Елеонора Попова, притежател на апартамент.

През юли 2016 година Вадим Липин подава сигнал в полицията, сезирана е и прокуратурата.

Председател на етажната благосъстоятелност е изтеглил 133 хиляди лв.. Подали сме тъжба в полиция и нищо не се случва към този момент три години, сподели още Липин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР