Над 70 кучета, 50 с родословие и 20 без от

...
Над 70 кучета, 50 с родословие и 20 без от
Коментари Харесай

Вижте победителите в киноложката изложба в Харманли

Над 70 кучета, 50 с потекло и 20 без от страната и чужбина, участваха в национална киноложка галерия с сан САС в Харманли. Съдии бяха Галина Тодорова и Георги Христозов. Изложбата бе проведена от Киноложко сдружение –Харманли благодарение на Българската републиканска федерация по кинология и общината.

Освен купите, които получиха явилите се в двата кръга за оценка, кучетата участваха и в бисове, като класирането на първите места беше следното:
БИС кучета без потекло -чехословашки вълчак /на 06.10/ и немска овчарка/на 07.10/
БИС ветерани – дребна италианска хрътка
БИС подрастващи – дългокосмест дакел
БИС млади – френски булдог
БИС – кане корсо и далматин

Всеки участник получи диплом, а в обособените класове купите и предметните награди бяха връчени от почелите събитието Мария Киркова-кмет на Община Харманли, Георги Станков-народен представител от обл.Хасково, регионалният шеф Станислав Дечев, зам.-областният шеф Стефка Здравкова.
Голямата премия СУПРИЙМ БЕСТ ИН ШОУ – 32 “ пъстър тв приемник, 65см купа и 15кг суха храна, завоюва кане корсо. Кучето е вице международен и европейски първенец, както и първенец на 25 страни.
Явиха се и кучета без родословия, които аплайваха за признание на порода, и които по-късно получават документ за породна принадлежност.
Имаше участници от най-ранообразни породи- Акита, Голдън ретривър, Самоед, Чихуахуа, Френски булдог, Малка италианска хрътка, Мексиканско голо куче, Йоркширски териер, Шиба ину, Померан, Българско гонче, БОК, Джак ръсел териер, Курцхар.
Беше проведен и семинар-беседа в залата на Културния център в града. Водещ бе колоритният доктор Костадин Шанков, който се опита в границите на 2ч. да даде отговор на всички въпроси на присъстващите. Разнородната му и забавна лекция бе доста потребна и за начинаещи кинолози, и за тези с по-голям опит. Той даде обещание да направи традиция семинарите и да съобщи част от задълбочените си познания и умения на всички в Харманли, които се интересуват от кинология./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР