Над 6600 души, включително 2436 деца, са напуснали Донецката народна

...
Над 6600 души, включително 2436 деца, са напуснали Донецката народна
Коментари Харесай

Над 6600 жители са евакуирани от Донецк

Над 6600 души, в това число 2436 деца, са напуснали Донецката национална република (ДНР) от началото на евакуацията към събота сутринта. Това бе обявено от Министерството на изключителните обстановки на републиката, представено от съветските медии, съобщи БГНЕС.

В петък ръководителите на ЛНР и ДНР Леонид Пасечник и Денис Пушилин оповестиха евакуацията на жителите на републиките в Русия по отношение на възходящата опасност от военни дейности. ДОНЕЦК, 19 февруари.

Отделно елементи на украинската войска обстрелваха в събота сутринта територията на ДНР от пет направления. Това оповестиха от представителството на ДНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност на режима за преустановяване на огъня (СККК). Също по този начин от представителствата на републиките в СЦКК оповестиха, че въоръжените сили на Украйна са обстреляли нощес над 10 обитаеми места в ЛНР и ДНР.

Ръководителят на ДНР Денис Пушилин е подписал декрет за обща готовност. " Призовавам сънародниците, които са в ресурс, да дойдат във военните комисариати. Днес подписах декрет за обща готовност ", сподели Пушилин в събота във видеообръщението си.

Ситуацията на линията на прикосновение в Източна Украйна ескалира в четвъртък сутринта. В Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР) те регистрираха най-активния обстрел от въоръжените сили на Украйна през последните месеци. Няма информация за починалите, един граждански е ранен, обстрелът е нанесъл вреди на редица цивилни инфраструктурни уреди. В петък американсикят президентът Джо Байдън съобщи, че съгласно него съветския президент Владимир Путин е решил да нахлуе в Украйна, заяви Си Ен Ен. Байдън също по този начин сподели, че се следи увеличение на съветската дезинформация, която може да бъде употребена като предлог за навлизане в Украйна. В изявлението си от Белия дом той съобщи, че известията, които са били предадени на съветската общност, че Украйна възнамерява да извърши нахлуване в Донбас, нямат доказателства. Според него сходни изказвания опонират на логиката.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР