Над 66% от германците вече са напълно имунизирани срещу Ковид-19.

...
Над 66% от германците вече са напълно имунизирани срещу Ковид-19.
Коментари Харесай

Какво казват германците, които не искат да се ваксинират в никакъв случай

Над 66% от германците към този момент са изцяло ваксинирани против Ковид-19. Много от неимунизираните обаче споделят, че няма да си слагат ваксина и в бъдеще. Защо? споделя техните причини:

Повечето неимунизирани против Ковид-19 в Германия нямат желание да се имунизират и в бъдеще - без значение от обвързваните с това ограничавания. Онлайн-проучване на института Форса, извършено по поръчка на немското държавно управление, демонстрира, че 65 % от неимунизираните никога не желаят да си слагат ваксина против ковид и през идващите 8 седмици. Други 23 % са дали отговор на този въпрос с " по-скоро не ". Това значи, че близо 90% не са трансформирали позицията си против имунизирането.

Проучването е извършено сред 29 септември и 10 октомври 2021 година, а задачата му е да се схванат аргументите за нежеланието на хората да се имунизират. По този въпрос обаче участниците в него са изтъкнали доста разнообразни причини.

Страхове и конспирации

За една трета от тях (34 процента) утвърдените ваксини не са били изпитани задоволително надеждно. 18% са показали, че се опасяват от нежелани странични резултати, а 16% желаят сами да вземат решение по какъв начин да постъпят или отхвърлят наложителното имунизиране. Други 15% се съмняват в надеждността на имунизациите, не имат вяра на формалните информации по тематиката или се притесняват от увреждания и дълготрайни последствия от имунизирането.

Допитването демонстрира още, че 69 на 100 от неимунизираните в Германия споделят изцяло или частично мнението, че коронакризата се употребява за повече надзор от страна на страната. А цели 80% даже считат, че рестриктивните мерки на главните права са по-тежки, в сравнение с заплахата, произлизаща от вируса. 89 на 100 от интервюираните пък считат, че медиите показват едностранна картина на епидемиологичната обстановка.

По-възрастните хора - над 55 години - показват изключително постоянно, че не се доверяват на съществуващите досега типове ваксини. А по-младите (под 40 години) показват като мотив против имунизацията най-много желанието да имат деца. В този смисъл допускането на други възможности на наличните ваксини би могло да промени нещо в държанието на тези хора, показват създателите на изследването. Над половината от интервюираните неимунизирани декларират, че в случай че бъдат утвърдени ваксини, които работят на класическия принцип на деяние, това повишило тяхната подготвеност за имунизиране. Такива са да вземем за пример инактивираните ваксини, настоящи на правилото на убитите вируса.

Общественият напън няма да помогне

Освен това 29 % от неимунизираните показват, че вероятно усилване на публичния напън единствено би понижило в допълнение готовността им да се имунизират. 21% споделят, че ще бъдат още по-малко склонни да се имунизират, в случай че на работното им място бъде въведено правилото: свободен вход единствено за имунизирани, отрицателно тествани или преболедували.

За проучването е направен скрийнинг на 100 000 дейни онлайн-потребители, който е внушителен за възрастовата група над 14 години. От тях са били интервюирани общо 3048 души, които до момента не са се ваксинирали.

По данни на немския институт " Роберт Кох ", 66,5% от популацията на Германия е изцяло имунизирано, а 69,3% имат сложена най-малко една доза от имунизациите. Седемдневната заболеваемост в страната доближи 139,2 нови инфекции на 100 000 души от популацията. За последните 24 часа в 83-милионната страна са регистрирани малко над 24 668 новозаразени.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР