Над 650 участници от 25 клуба се включиха в Осмия

...
Над 650 участници от 25 клуба се включиха в Осмия
Коментари Харесай

В Бургас се изви най-дългото хоро в Европа с участието на стотици истински българи

Над 650 участници от 25 клуба се включиха в Осмия народен фолклорен фестивал на клубовете за национални танци „ Хоро край лазурния бряг “ в Бургас.

Градът е хазаин на родолюбивото събитие за осми следващ път, като с всяка минала година то добива все по-голяма известност , а броят на участниците в него се усилва. В него още веднъж се включиха радетели на фолклора от всички краища на България .

Официалното разкриване на фолклорния фестивал е от 17:00 часа на площад „ Св. св. Кирил и Методий “ . Преди това по бургаските „ Баш хороигралецът “ от ФК „ Лазур “ Гриша Костов поведе най-дългото хоро в Европа , което стартира от площад „ Тройката “ и продължи по пешеходната ул. „ Александровска “ .

Танците са озвучени от осъществявания на наши изявени и всепризнати национални артисти от колоните на общинския радиоцентър .

Фестивалът се провежда от Изпълнителна организация „ Военни клубове и военно почивно дело “ при Министерството на защитата, Военен клуб Бургас и Фолклорен клуб „ Лазур “, с поддръжката на Община Бургас посредством план, финансиран по общински фонд „ Култура “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР