Над 62% от българите искат фирмите, които, подобно на ЧЕЗ,

...
Над 62% от българите искат фирмите, които, подобно на ЧЕЗ,
Коментари Харесай

АФИС: Над 62% от българите искат ЕРП-тата да са в ръцете на държавата

Над 62% от българите желаят компаниите, които, сходно на ЧЕЗ, доставят електричество, да са в ръцете на българската страна. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия социологът от АФИС Стефан Георгиев, който показа данни от последното изследване на организацията.

Българското общество вижда нужда от смяна на метода, по който се ръководят тези сдружения. За финален път енергетиката беше съществена тематика на обществото през 2013 година, когато се стигна до оставка на първото държавно управление на Бойко Борисов. Тогава също организирахме сходно проучване и резултатите бяха сходни. Тези настройки са устойчиви във времето, съобщи Георгиев.



Според данните от проучването Българска социалистическа партия и ГЕРБ на практика са изравнени. Виждаме опазване на въздействието на ГЕРБ и с дребни стъпки разширение на въздействието на социалистите, уточни социологът.



Скандалите от последните седмици удрят малко повече партиите, които вземат участие в ръководството, разяснява Стефан Георгиев. На този стадий държавното управление удържа своя рейтинг, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР