Над 600 студента на Технически университет – Габрово в образователно-квалификационна

...
Над 600 студента на Технически университет – Габрово в образователно-квалификационна
Коментари Харесай

Технически университет – Габрово официално връчи дипломите на випуск 2022

Над 600 студента на Технически университет – Габрово в образователно-квалификационна степен „ бакалавър “ и „ магистър “ получиха дипломите си.

Тържествената гала по дипломирането на випуск 2022 се състоя на 10 декември в зала Възраждане на Община Габрово. Общо 16 са отличниците на випуск 2022, като девет от тях са завршили образователно-квалификационна степен „ магистър “ с цялостно отличие.

„ Днес е ден, който ще помните дълго, освен като чувство за ново начало, само че и като горест към нещо отминало. Пред Вас се откриват преимуществата на новия цифров и бързо трансформиращ се свят, а Вие имате нужните познания и умения, с цел да реализирате упоритостите си и да разгърнете гениите си. Вярвам, че през всичките години на Вашето образование вие сте усетили, че Технически университет - Габрово е мястото, където въображението, напъните, другарствата и достиженията намират общ покрив, където всеки може да откри своята персонална причина да се развива, да придобие храброст и воля за триумф и благополучие. Водещи компании от страната и чужбина припознават приключилите студенти в ТУ-Габрово като фрагменти, способни да развиват нови технологии и да вкарват нови производства. Това почитание е резултат от насъбраните съвсем 60 годишнини обичаи, както и имиджа, основан вследствие на напъните на генерации студенти, приключили Университета. От през днешния ден нататък Вие също носите отговорност за одобряването и развиването на този положителен имидж. Ще бъда извънредно щастлив, в случай че някои от Вас изберат да вървят по пътя на науката и образованието и се включат в неповторимата самодейност на Технически университет – Габрово: Да изградим Иновативния рид на България “, сподели в академичното си слово Ректорът на Технически университет – Габрово проф. доктор инж. Илия Железаров.

Всички отличници получиха златен орден и грамота, а дипломите си получиха от господин Калоян Иванов – шеф на АМК Задвижваща и ръководеща техника ЕООД и член на съвета на настоятелите на Технически университет – Габрово и господин Николай Марков – шеф на ЕМГР АД.

Проф. Железаров връчи немските дипломи на трима студенти, обучавали се в програмата за двойни дипломи.

Церемонията по връчването на дипломите продължи по катедри, откакто дипломираните студенти поставиха Галилеевата клетва.

Официални посетители на церемонията бяха членове на съвета на настоятелите на Университета, представители на локалната власт и на бизнеса от града и страната.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР