Над 600 млн. лева да се платят веднага на строителните

...
Над 600 млн. лева да се платят веднага на строителните
Коментари Харесай

Премиерът: Предлагаме над 600 млн. да се платят веднага на строителните фирми

Над 600 млн. лв. да се платят незабавно на строителните компании след глоба на Народното събрание.Това съобщи министър председателят.

" Истината е, че в този миг ние предлагаме над 600 милиона, което е към 50% от парите, да се платят незабавно на строителните компании. И останалите 50% да минават през парламентарни комисии, откакто има отчет на специалисти, че тези действия са действително осъществени. Последното нещо, което желаеме да създадем, е да платим едни пари за действия, които не са осъществени или не са осъществени изцяло ", посочи той.  

По думите му предлагането е „ санирането на договорите ” за първите 50% от парите да мине в четвъртък.

" При изискване, че вторите 50% минават през парламентарен доклад и комисия ", акцентира Петков. 

Той разяснява и сагата към избора на началник на Българска народна банка, като изрече мнението, че би трябвало да има единна кандидатура, зад която да застанат всички съдружни сътрудници. 

" Г-н Каримански има поддръжка на един от четирите. Това не е верният метод да се взимат решения за толкоз значими постове ", добави министър-председателят.

По думите му държавното управление няма да работи независимо по тематиката за РСМ, а решенията ще се взимат от Народното събрание. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР