Над 600 машини обработват пътните настилки в страната, съобщават от

...
Над 600 машини обработват пътните настилки в страната, съобщават от
Коментари Харесай

Над 600 машини почистват пътищата в страната

Над 600 машини обработват пътните настилки в страната, оповестяват от АПИ.

Националният институт по метеорология и хидрология дефинира жълт код в областите Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен и Смолян, където се чакат снеговалежи и формиране на снежна завивка сред 5-10 см.

В областите Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали се чакат превалявания от дъжд, които в края на деня ще преминат в сняг и ще се образува снежна завивка до 7 см.

Агенция " Пътна инфраструктура " поучава водачите на камиони и коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да съблюдават отдалеченост и напътствията на контролните органи.

От Агенцията изясняват, че блокирането на придвижването е поради коли, които не са готови за зимни условия. Това затруднява почистването и пътуването на останалите водачи.

Възможно е да се стопира придвижването за осъществяване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните сектори, с цел да се избегне възникването на пътни произшествия.

27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР