Над 600 души бяха задържани днес в Турция по подозрение

...
Над 600 души бяха задържани днес в Турция по подозрение
Коментари Харесай

В Турция задържаха над 600 заподозрени за връзки с ФЕТО

Над 600 души бяха арестувани през днешния ден в Турция по съмнение във връзки с групировката ФЕТО (Фетхуллахистка терористична организация). Това заяви в акаунта си в обществената мрежа Екс министърът на вътрешните работи Али Йерликая, съобщи Българска телеграфна агенция.

В хода на интервенциите, осъществени по едно и също време в 77 окръга, в това число в Анкара, Истанбул, Измир, Анталия, Бурса, са били арестувани 611 обвинени за връзки с терористичната формация ФЕТО, е посочено в известието. 

Акциите на турската полиция са извършени с поддръжката на Националната разследваща работа Разузнавателна служба на Турция. 

Али Йерликая акцентира, че управляващите в страната ще продължат битката против „ тероризма и поддръжниците на терористите “. 

Според турските управляващи групировката ФЕТО на живеещия в Съединени американски щати мюсюлмански просветител Фетхуллах Гюлен стои зад опита за прелом през юли 2016 година При конфликтите с превратаджиите бяха убити над 250 души, а повече от 2500 бяха ранени. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР