Над 600 члена на международната преса от 34 държави са

...
Над 600 члена на международната преса от 34 държави са
Коментари Харесай

Над 600 международни журналисти ще следят изборите в Турция

Над 600 члена на интернационалната преса от 34 страни са получили акредитация от Главната дирекция за печата и информацията на Турция (ГДПИ) за идните президентски и парламентарни избори в страната на 24 юни, предава Anadolu Agency.
Според информацията на турската организация, събрана от ГДПИ, общо 635 интернационалните публицисти са пристигнали в Турция, с цел да следят изборите, добавя организация Фокус.
Пресцентрове с екрани ще бъдат сложени в Анкара, Истанбул и Диарбекир от ГДПИ, с цел да разрешат на интернационалните публицисти да наблюдават изборните резултати.
Министерството на вътрешните работи на Турция и Върховната изборна комисия ще работят дружно, с цел да разрешат проблемите, които могат да зародят по време на репортерските действия на публицистите.
Изборите са основен тест за Реджеп Тайип Ердоган, предава Reuters, тъй като новоизбраният президент ще получи нови огромни компетенции, дълго търсени от Ердоган и подкрепени от малко болшинство от турците в референдум от 2017 година Критиците настояват, че това ще продължи да ерозира демокрацията в страната-членка на НАТО и ще укрепи едноличното ръководство.
Ердоган, най-популярният, само че и разделящ водач в актуалната турска история, реалокира изборите от ноември 2019 година, потвърждавайки, че новите пълномощия ще му разрешат да се оправи с възходящите стопански проблеми на страната - лирата загуби 20% от цената си по отношение на $ тази година и да се оправи с кюрдските бунтовници в югоизточна Турция и в прилежащите Ирак и Сирия.
Но сметките му не включваха Мухаръм Инс, претендент за президент на секуларистката Републиканска национална партия (СНП), чието положително показване в митингите на акцията е консолидирало от дълго време разграничената съпротива в Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР