Над 60 случая на корупция, свързана с отбранителния сектор, започват

...
Над 60 случая на корупция, свързана с отбранителния сектор, започват
Коментари Харесай

Разследват повече от 60 случая на корупция около военните доставки в Украйна

Над 60 случая на корупция, обвързвана с отбранителния бранш, стартират да проверяват антикорупционните управляващи в Украйна, заяви през днешния ден почитан чиновник на правоприлагащите органи, съобщи Ройтерс.

Киев цели да изкорени раздаването и приемането на подкупи в армията, която беше наранена от кавги през последните месеци.

Началникът на Националното антикорупционно бюро на Украйна Семьон Кривонос посочи, че приоритет имат случаи, свързани с публични поръчки през последните две години и че е потърсил помощ за следствията от задгранични сътрудници.

" Кражбите в армията в тези времена са потресаващо закононарушение. Разследванията в тази сфера са измежду водещите цели на Националното антикорупционно бюро ", съобщи Кривонос пред кореспонденти в Киев, представен от.

В края на януари министърът на защитата Рустем Умеров откри куп нарушавания и неналичия при инспекции на военните доставки в Украйна. Той в профил краткотрайно от служба старши чиновник, откакто Украинските сили за сигурност го показаха като обвинен в хипотетична скица за нелегално заграбване на 40 милиона $.

Предшественикът на Умеров – Олексий Резников, беше освободен от служба през септември, откакто нескрито излязоха кавги, свързани с публични поръчки в министерството му, които той дефинира като опити за очерняне, въпреки че той самият не беше упрекнат в корупционни действия.

Украйна се класира чак 104-то място от общо 180 страни в “Индекса за усещане на корупцията ” на асоциация “Прозрачност без граници “.

Киев си е сложил като главен приоритет битката с корупцията в обществения бранш, защото се стреми да отговори на изискванията за участие в Европейския съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР