Над 60% се запълват всички буферни паркинги в столицата, а

...
Над 60% се запълват всички буферни паркинги в столицата, а
Коментари Харесай

Фандъкова очаква нови 6 буферни паркинга до метрото

Над 60% се запълват всички буферни паркинги в столицата, а през зимата използваемостта доближава и до 100% , като при тези на метростанциите " Джеймс Баучер " и Бизнес парка в " Младост ". Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при инспекцията на строителството на подземния паркинг при метростанция стадион " Васил Левски ".

По думите й това е следващият буферен паркинг, който може да се употребява по системата " Паркирай и пътувай ", обвързвана с " Метрополитен ". Паркирането е изцяло гратис, в случай че бъде употребявано метрото. Буферният паркинг може да се употребява и от жителите свободно против възнаграждение.

До сегашния миг са построени пет буферни паркинга в София . Центърът за градска подвижност (ЦГМ) има задача за дотъкмяване на още три буферни паркинга - на бул. " Сливница ", на Централна гара и спирка " Надежда " по остарялата линия на метрото. Тепърва се построяват още три.
 Нови 10 влака за третия лъч на метрото ни доставят през 2020 година
Нови 10 влака за третия лъч на метрото ни доставят през 2020 година

Фандъкова чака първият стадий от линията да приключи по график преди изборите

Фандъкова чака следващата година да има още шест буферни паркинга за към 1 200 места и всички те да се употребяват от хората, които идват от малко по-далечни дистанции с колите си.

Все още вървят довършително-ремонтните действия и кметът чака д о края на месец октомври да може да се употребява подземният паркинг на стадион " Васил Левски " с общо 193 паркоместа.

" Целта на буферните паркинги е да подтикваме хората да употребяват метрото ", посочи столичният кмет.
 До края на годината потегля метрото от
До края на годината потегля метрото от " Красно село " до бул. " Владимир Вазов "

Поставят и преградни стени, които да защищават от произшествия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР