Над 60% от българите не са удовлетворени от стандарта си

...
Над 60% от българите не са удовлетворени от стандарта си
Коментари Харесай

Тренд: 40% от българите не могат да си купят редовно месо

Над 60% от българите не са задоволени от стандарта си на живот, тъкмо толкоз обаче е и делът на хората у нас, които се дефинират като щастливи. 

Това демонстрират данните от изследване на проучвателен център „ Тренд " по поръчка на вестник 24 часа, което е извършено измежду 1005 пълнолетни български жители по метода „ лице в лице " сред 3 и 12 ноември. 

54 на 100 от българите не чакат стандартът им да се промени в идната година. Позитивна настройка за смяна заявяват 21% от българите, а единствено 16% считат, че виталният им стандарт ще се утежни. Откроява се ясна взаимозависимост по възраст, като по-младите възрастови групи (18-39 г.) са надалеч по-оптимистично настроени в посока позитивна смяна на виталния си стандарт за разлика от тези над 60 години, измежду които две трети не чакат никаква смяна. 



Проучването регистрира чувство за сигурност измежду българите за личното им работно място и това на околните. Само 8% чакат някой от работещите членове на семейството им да бъде скъсен, а 9% считат, че е евентуално да останат без работа в идващите 12 месеца. 37% от интервюираните обаче не правят трудова активност – най-голяма част от тези хора са в пенсионна възраст, прецизират от Тренд. 

98% от българите могат да купуват постоянно самун, до момента в който 60% постоянно могат да си разрешават покупка на месо. Месните артикули са най-недостъпни за хората над 60 години, както и тези, които са безработни.

На декларативно равнище всеки пети българин твърди, че има спестени пари. 



Половината от българите ще живеят добре, в случай че имат месечен приход сред 1000 и 2000 лева Желаната заплата е по-скоро съответна, като се имат поради действителностите на пазара на труда. За една четвърт от живеещите в столицата, мечтаният месечен приход е над 2500 лева

Над една трета от всички българи не биха се обърнали към полицията, а към свои близки, когато имат проблем обвързван с персоналната си сигурност, а 58% имат доверие на полицията при решаването на сходен вид проблеми. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР