Над 60% от Бахмут в Източна Украйна са унищожени в

...
Над 60% от Бахмут в Източна Украйна са унищожени в
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия е намалила силата на ударите по Бахмут и се е пренасочила към друг град наблизо

Над 60% от Бахмут в Източна Украйна са унищожени в хода на сраженията с Русия, която се пробва да овладее града.

Това разгласи пред украински малките екрани ръководителят на Донецката регионална администрация Павло Кириленко, цитиран от съветската редакция на Би Би Си, цитира Дневник.

Кириленко изрази оценката си в миг, когато създателят на отговарящата за настъплението частна военна компания " Вагнер " признава, че няма съвсем никакъв напредък в града и когато - съгласно " Уолстрийт джърнъл " - съветската войска е прекратила настъплението си.

Вестникът цитира украински военни, съгласно които Въоръжените сили на Русия са пренасочили запаси към намиращия се наоколо Соледар - също като Бахмут под контрола на Украйна.

И съгласно английското военно разузнаване Въоръжените сили на Русия са престанали да нанасят удари по Бахмут със силата от предходните месеци - борбата се води от лятото насам макар уверенията на западни и някои съветски специалисти, че градът няма огромно стратегическо значение. Същевременно са преместени единици артилерия и бронетехника към Соледар.

" Отслабването на стълкновенията в един регион не значи, че руснаците изцяло са се отказали да завладяват Бахмут, а по-скоро за това, че съпротивата на Украйна ги е принудила да премислят възгледите си ", продължава вестникът.

Вчера граничната работа на Украйна съобщи, че в един от секторите на бойни дейности край града силите на Киев са постигнали прогрес и са изтласкали съветските на още 300 м от града, укрепвайки нови позиции.

Бахмут се трансформира в мястото на най-ожесточени конфликти през есента. И двете страни струпаха там военнослужещи и техника в последните месеци, а градът загуби над 80% от довоенното си население от 72 хиляди души.

Заедно със Соледар двата града са част от един фронт, а сраженията от време на време се разрастват и затихват към тях в хода на войната. Русия обаче насочи по-голямо внимание към града след последните огромни победи в Донбас през лятото, а в седмиците след отстъплението на армията ѝ от Херсон Бахмут стана прочут като най-опасното място на фронта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР