Над 6 хиляди синдикалисти от цялата страна и от различни

...
Над 6 хиляди синдикалисти от цялата страна и от различни
Коментари Харесай

КНСБ вдига днес национален протест за още 100 лева към заплатата и 700 лава стартова

Над 6 хиляди синдикалисти от цялата страна и от разнообразни браншове се чака да се включат планувания за през днешния ден народен митинг, проведен от КНСБ. Той е под мотото " Доходи, права, достолепие ".

Шествието стартира от площад " Св. Александър Невски " и ще продължи към Министерския съвет. От синдиката формулират главните си претенции по този начин: " Работеща България желае по- високи заплати. Поне още 100 лв. към заплатата на всеки български служащ. Не пипайте класа и правата на работещите ".

От КНСБ ще упорстват за тях в деня, в който НСТС разисква Бюджет 2018 и настояването на бизнеса да отпадне добавката за стаж и опит. Синдикатът желае от ръководещите догонваща политика по приходите, с цел да спре обезлюдяването на страната и минимум 700 лв. заплата за млад висшист, който работи по специалността си, както и въвеждане на данъчна система, която заслужено разпределя тежестите сред труда и капитала - с необлагаем приход.

Протестното шествие ще отиде и до централата на Асоциацията на индустриалния капитал, където ще се упорства да се прекратят офанзивите против труда и да се седне на масата на договарянията, а бизнесът да одобри, че повишаването на заплатите е без конкуренция, а запасите за растежа на стопанската система не са в разноските за труд. От КНСБ към този момент заявиха, че националният митинг е за отстояване на права и няма за цел да дестабилизира страната и ръководещите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР