Над 59 000 заразени с коронавирус за ден са регистрирани

Над 59 000 заразени с коронавирус за ден са регистрирани ...

Турция с рекорден брой заразени за ден с коронавирус

Над 59 000 заразени с коронавирус за ден са регистрирани в . За същия период има над 270 смъртни случая, а над 52 000 болни са се излекували за денонощие.
Общо 59 187 случая, включително 2723 симптоматични пациенти, са потвърдени в цялата страна. Това е най-високият дневен брой новозаразени в страната от началото на пандемията, съобщиха турските здравни власти. 

Заради COVID-19 Русия ограничава самолетните полети с Турция Заради COVID-19 Русия ограничава самолетните полети с Турция
От 15 април ще бъде въведена забрана за чартърни полети от Русия до Турция, съобщиха от оперативния щаб за борба с разпространението на...
Общият брой на случаите в Турция в момента е над 3,96 милиона, докато общо загиналите в цялата страна достигнаха 34 455 при 273 смъртни случая през последния ден. Броят на пациентите с COVID-19 в критично състояние се е увеличил до 2951.
По-рано правителството обяви двуседмично блокиране, за да ограничи рязкото увеличение на заразяванията в Турция. Новите мерки ще бъдат приложени от сряда вечерта и ще продължат през първите две седмици от свещения месец на мюсюлманите Рамадан, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган след заседание на кабинета, цитиран от БГНЕС.

Източник: actualno.com